Antena Căutare

Este oficial! Prima țară din lume care a interzis cremele de bronzat

Un mic stat din Pacific, numit Palau, este prima țară din lume care a interzis cremele de bronzat pe baza faptul că acestea fac rău coralilor, dar și vieții marine.

Începând cu miercuri, 1 ianuarie 2020, în Palau este strict interzisă folosirea sau comercializarea cremelor de bronzat care conțin ingredientul oxibenzona.

„Trebuie să trăim respectând mediul, pentru că mediul este cuibul vieții”, a declarat președintele statului, Tommy Remengesau.

Palau este o țară cu o populație de numai 20.000 de locuitori, răspândiți pe sute de insulițe. Aceasta a încercat interzicerea cremelor de bronzat încă din anul 2018, însă acest lucru a putut fi posibil doar în prima zi din anul 2020.

De asemenea, statul american Hawaii a anunțat o interdicție similară, însă aceasta va intra în vigoare în anul 2021. La fel, Insulele Virgine și Insula Bonair din Caraibe, aparținând Țărilor de Jos, care vor interzice cremele de bronzat începând din martie.

Alertă ANM în dimineața de Anul Nou! Meteorologii au emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt... Vești bune pentru elevi! Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x