Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Este revoltător! Un urs a fost lovit și lăsat să sufere pe marginea drumului. Veterinarul din Harghita nu avea tranchilizant

O masină a lovit un urs pe DN 13A, în Hargita. În autoturism se aflau trei persoane, un minor aflat în maşină a suferint un atac de panică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

Urs lovit în Harghita

DRDP Brasov

Circulaţia pe DN 13A, între Praid şi Sovata, este restricţionată duminică dimineaţa după ce ursul rănit sâmbătă seara într-un accident s-a târât pe carosabil, a informat Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

"Persoanele din autoturism nu au fost rănite şi nu au fost în pericol. b şi a fost asistat de echipajul SMURD", a precizat Alina Ciobotariu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit.

"În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate", a spus Gheorghe Filip.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat la Digi 24 că medicul veterinar din zonă nu avea substanţe tranchilizante, aşa că s-a luat legătura cu alt veterinar. „Din păcate suntem într-o situaţie regretabilă şi trebuie să recunoaştem, cu adevărat tristă. Această situaţie se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi şi ucideri accidentale, iar aici legislaţia este foarte clară. Atribuţia de intervenţie trebuia să fie a Jandarmeriei şi a medicilor veterinari arondaţi DSV.

Pe această situaţie, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Şi cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să laşi un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”.

Sure: adevărul.ro, agerpres.ro, digi24.ro

Citește și:

Accident la un reactor al Centralei nucleare Kozlodui din Bulgaria. Sistemul de siguranță a dat alerta

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro