Antena Căutare

Campionatul European de Fotbal desfășurat la București ar putea fi ratat! Arenele pe care ar trebui să se antreneze sportivii nu sunt gata

14 iunie 2020. Va fi momentul în care în România se va da prima lovitură de la centru într-un Campionat European de Fotbal. Un moment istoric, pe care s-ar putea să-l ratăm. Arenele pe care ar trebui să se antreneze marii jucători ai momentului sunt departe de a fi gata. Stadionul Steaua stă cel mai bine până acum.

Cândva templul fotbalului românesc, stadionul Ghencea ar putea să fie singura arena care în iunie să îndeplinească toate condițiile necesare desfășurării unui antrenament însă întregul proiect se va încheia abia la finalul anului.

Vestiarele şi sălile de antrenament de care au nevoie fotbaliştii s-ar putea să nu fie gata la timp, iar fără ele stadionul nu va putea fi folosit. Plecăm din Ghencea şi ajungem în centrul Bucureştiului, la stadionul Arcul de Triumf.

Sunt șanse mici că echipele naționale să se poată antrena pe stadionul Arcul de Triumf. În momentul de față, abia se ridică tribunele. Este mult de muncă pentru că ele sunt gata în procent de 40%.

Ne mutăm în Giuleşti. Stadionul Rapidului nu are nicio şansă să fie gata până la începtului Europeanului de Fotbal. Nici măcar nu se lucreză la tribune, iar constructorii dau ca termen de finalizare anul viitor.

Consilierul premierului, Gică Popescu, este însă convins că Europeanul se va desfăşura fără probleme. Ba mai mult, fostul internaţional susţine că statul român nu a promis niciodată că stadioanele vor fi gata pentru campionatul eruopean

”Eu cred că vor fi. Nu terminate, dar operative pentru antrenamente. Nu au fost puse obligatorii stadioanele ca și garanții date de Guvernul Romaniei. Ele au fost făcute cu ocazia Campionatului European, sa ne rămână infrastructură sportivă.”, spune Gică Popescu.

În încercarea de a ne convinge că stadioanele nu sunt o urgenţă, Gică Popescu spune că unele echipe venite în România s-ar putea să nu aibă nevoie de ele.

În lipsa celor trei stadioane promise, fotbaliştii se vor putea antrena în trei baze închiriate de UEFA: Berceni, Mogoşoaia şi Chiajna. Probleme vor fi şi pentru suporterii care ajung în Bucureşti la vară. Calea ferată dintre aeroport şi Gara de Nord nu va fi gata, aşa că singura lor opţiune de transport rămâne autobuzul.

FOTO | Mesaj tulburător despre intervenția medicului Beuran: "Plin de microbi și bacterii a pus mâna pe bolnava ars... 2020, anul marilor proiecte restante. Când va fi gata metroul din Drumul Taberei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x