Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Evaluare Națională 2018. Elevii claselor a VI-a susțin miercuri Evaluarea Națională

Evaluare Nationala 2018. Miercuri, 23 mai, elevii claselor a VI-a vor sustine proba la limba si comunicare, din cardrul Evaluarii Nationale. Joi, va urma proba la matematica si stiintele naturii, conform Ministerului Educatiei Nationale.

Evaluare Națională 2018. Miercuri, 23 mai, elevii claselor a VI-a vor susține proba la limbă și comunicare, din cardrul Evaluării Naționale. Joi, va urma proba la matematică și științele naturii, conform Ministerului Educației Naționale.

Gradul de dificultate al acestor teste este unul mediu, subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, fiind asemănătoare cu cele international, lucru ce n-ar trebui să-i pună în dificulate pe cei mici.

Testele se vor evalua în cadrul unităților de învățământ, iar rezultatele vor fi aflate în cel mult șapte zile. În plus, MEN anunță că: "Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate"

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională pot fi găsi pe edu.ro

Recomandari