Antena Căutare

Evaluare Națională 2019 clasa 2, Română - citit. Ce subiecte au picat

Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, Limba Română, citit. Află pe a1.ro, subiectele la Limba Română, primite de către elevi la Evaluarea Națională, desfășurată în perioada 7-10 mai 2019.

Evaluare Națională 2019 clasa 2, Română - citit. Ce subiecte au picat
evaluare nationala clasa a II-a citit

Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, Limba Română, citit. Află pe a1.ro, ce subiecte au primit elevii la Limba Română,proba de citire și calendarul complet Evaluare Națională clasa a II-a pentru elevi.

Update, 9 mai, ora 15:00. Subiectele de clasa a II-a de la evaluarea națională la Limba română - Citit au fost publicate de Ministerul Educației. Aflați subiectele pe Edu.ro.

Evaluarea Națională la clasa a II-a este un test prin care se dorește evaluarea cunoștințelor elevilor. Conform calendarului Ministerului Educației, pe 7 mai s-a susinut proba scrisă la Limba română, iar astăzi, 8 mai, va avea loc proba de citit.

Evalaurea Națională la Română, proba de citit, durează tot 30 de minute, ca în cazul probei la scris. Evaluarea este organizată în cursul zilei normale de școală, în funcție de programul școlii. Subiectele sunt realizate pe 2 numere. Notele primite nu vor fi trecute în catalog.

A1.ro publică subiectele primite la Evaluarea Națională, când vor fi disponibile pe site-ul Edu.ro, însă modele de subiecte orientative puteți descărca mai jos.

Modele de subiecte Evaluare Națională clasa a II-a Limba Română scris, citit,

Evaluare Națională 2019 clasa a II-a. Când sunt afișate rezultatele

Evaluarea Națională la clasa a II-a se susține în sălile de clasă în care elevii învață în mod obișnuit, în timpul orelor de curs. Subiectele la Evaluarea Națională au un nivel mediu de dificultate și sunt construite pe modelul testelor PISA.

Introducerea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a a început din anul şcolar 2013-2014 și au ca scop evaluarea cunoștințelor elevilor. Atât noteleelevilor nu se vor trece în catalog și nici nu vor fi făcute publice.

Subiectele la Limba Română/Maternă sunt împărțite pe două numere. La evaluare, fiecare învățător va fi asistat de un alt cadru didactic pe toata durata testării.

Conform regulilor de la Evaluarea Națională, elevii care dau testul își vor trece pe foaie numele, prenumele și școala, iar învățătorilor le este interzis să dea indicații referitoare la rezolvarea testelor, să completeze sau să modifice ceva în fișele elevilor. Testele sunt predate apoi de către învățori, în baza unui proces verbal de predare-primire, directorului școlii.

Elevii își vor afla notele, după o săptămână de la susținerea ultimului test, dar nu vor fi trecute în catalog. Astfel, rezultatele de la Evaluarea Națională sunt comunicate de către învățători fiecărui părinte în parte.

Evaluare Națională 2019 clasa a II-a. Când sunt anunțate rezultatele

Ce sunt Testele PISA, după modelul cărora sunt realizate subiectele

Programul PISA este o evaluare internațională comparativă care măsoară dezvoltarea competențelor de bază ale elevilor de 15 ani, aflați la finalul învățământului obligatoriu, în trei domenii principale: citire/lectură, matematică, științe.

Administrarea testelor PISA este realizată de un consorțiu internațional, la fiecare trei 3 ani, iar pregătirea și adaptarea instrumentelor de evaluare la nivelul fiecărei țări participante se realizează în cicluri de câte 4 ani consecutivi.

În perioada 2017-2019, România beneficiză de întegul suport oferit de OECD Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) pentru derularea evaluării, în baza unei taxe de participare, conform standardelor stabilite la nivel internațional.

Datele furnizate de Ministerul Educației arată că taxa de participare pentru anul 2017, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 61.000 EUR, este plătită după semnarea acordului de participare, iar pentru fiecare dintre anii 2018 și 2019, taxa, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 45.000 EUR, este plătită până la data de 1 martie a fiecărui an.

Anul trecut, cheltuielile de administrare internă pentru programul PISA 2018, în valoare totală de aproximativ 409.500 lei, au fost asigurate de Ministerul Educației Naționale, prin Institutul de Științe ale Educației, desemnatCentru Național PISA.

Evaluare Națională clasa a II-a. Calendar și modele de subiecte

7 mai 2019: Limba română – Scris
7 mai 2019: Limba maternă – Scris
8 mai 2019: Limba română – Citit
8 mai 2019: Limba maternă – Citit
9 mai 2019: Matematică
10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

Evaluarea Națională la clasa a II-a continuă Joi, cu proba la Matematică.

Citește și:

Subiecte Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, la Limba Română, proba scrisă

Admitere Poliție 2019. Lista locuri libere Academia de Poliție și în școlile MAI... Salariile românilor, majorate substanțial! Câți bani ar urma să încaseze aceștia în următoarea perioadă! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x