Evaluare Națională 2019 clasa a VI-a. Subiecte la Română, Matematică, Științe

 
+9 click pentru
galerie

Evaluare Națională 2019 clasa a VI-a. Calendar și subiectele probelor de Limbă și Comunicare, Matematică, Științele Naturii, la clasa a VI-a. Evaluarea Națională are loc în datele 22 și 23 mai 2019

Evaluarea Națională la clasa a VI-a va avea două probe, în care sunt verificate cunoștințele de limbă română, limbă străină, matematică și științe. Modele de subiecte sunt publicate pe subiecte.edu.ro.

Calendar Evaluarea Națională clasa a VI-a 2019

  • 22 mai 2019: Limba și comunicare
  • 23 mai 2019: Matematică și Științe ale Naturii

Modele de subiecte Evaluarea Națională clasa a VI-a 2019

În perioada 22 - 23 mai 2019, elevii claselor a șasea susțin testările la Limba și Comunicare, Matematică și Științe ale Naturii.

Modele de subiecte Evaluare Națională, clasa a VI-a - Limbă și Comunicare

Modele de subiecte Evaluare Națională, clasa a VI-a - Matematică

Modele de subiecte Științele Naturii - clasa a VI-a

Modele de Teste- Științe și Matematică

Modele de subicte - Limbă și comunicare 

Modele de subicte - Matematică și științe  

Evaluare Națională clasa 6: ce spune Legea Educației

În articolul 74, alineatul (4) se menționează că la finalul clasei a VI-a, toate școlile, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educației Naționale, organizează și realizează evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe.

Proba de limbă și comunicare cuprinde limba română și limba modernă I, iar pentru elevii din clasele cu predare în limbile minorităților naționale, și limba maternă. Rezultatele nu se trec în catalog și nu se fac publice.

Ca și la celelate Evaluări Naționale, scopul acesteia este acela de a vedea în ce măsură copiii și-au însușit informațiile prevăzute în programa școlară, dar și de a le da o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale care le-ar fi cele mai potrivite.

Citește și:

Evaluare Națională 2019 Edu.ro, clasa a VIII-a, începe în iunie! Calendar, programa școlară și ce trebuie să știifacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI