Antena Căutare

Oficial! Schimbare majoră, la examenele naționale! Premieră! Cum vor afla elevii rezultatele

UPDATE: Ministerul Educației a transmis că rezultatele elevilor la examenele naționale vor fi afișate, în premieră, cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Oficial! Schimbare majoră, la examenele naționale! Premieră! Cum vor afla elevii rezultatele
Evaluare Națională 2020 | Inquam Photos / Octav Ganea

Este prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate în acest fel.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației abia după examenul de Matematică, ultima probă pentru majoritatea absolvenților de gimnaziu, la Evaluarea Națională 2020.

Cum vor fi afișate rezultatele elevilor, la examenele naționale

Listele cu rezultatele elevilor afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare elev care a dat astăzi examenul de Matematică, la Evaluarea Națională 2020, a primit, la finalul probei, un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului - în baza căruia își va putea afla notele.

„Astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului).

Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a anunțat ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro.

Ministerul Educației a trimis, marți, o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi „că rezultatele vor fi afișate anonim”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.

Conform unui document obținut de Edupedu.ro, elevii vor afla astăzi, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire online cu reprezentanții Ministerului Educației, care „ne-au adus la cunoștință că există posibilitatea anonimizării rezultatelor, pentru părinții care nu vor ca notele obținute de copii să fie publice”.

Nota Ministerului Educației, semnată de directorul general al instituției, prevedeanonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de opțiunea părinților.

„Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise” la Matematică, a decis Ministerul Educației, care precizează în nota trimisă comisiilor județene de examen că acest cod individual „al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui“.

Patru ore pe zi pentru elevi, din 14 septembrie. "Documentul este vechi!" Ministerul Sănătății nu a aprobat ni... Fostul procuror Mircea Negulescu, trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x