Antena Căutare

Evaluarea nationala 2012: Elevii sustin azi proba la matematica

Elevii claselor a XVII-a sustin miercuri dimineata proba la matematica, ultima din cadrul evaluarii nationale.

Aproximativ 190.000 de absolventi de gimnaziu s-au inscris la evaluarea nationala.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00 - 18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

FOTO: Intact Images

Accident spectaculos in Dolj: A cazut cu TIR-ul de pe pod... Liviu Pop, despre scandalul de la bac-ul olimpicilor: "Nu putem emite sanctiuni"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x