Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Evaluarea Națională 2018. Încep simulările!

Ministerul Educatiei aprobat calendarul pentru Evaluarea Națională 2018.

Ministerul Educatiei aprobat calendarul pentru Evaluarea Națională 2018.

Elevii de clasa a VIII-a vor începe pe 5 martie, cu simularea la limba romana, vor continua a doua zi, pe 6 martie, cu cea la matematică, iar rezultatele vor fi publicate pe 16 martie.

La simulări Evaluarea Nationala 2018 și simulari BAC sunt asteptați să se înscrie aproximativ 500.000 de elevi, prezența nefiind obligatorie.

Citește și: Elevii intră, din nou, în VACANŢĂ. Calendarul şcolar complet: Evaluarea Naţională se dă mai devreme în 2018

"Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susține la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în bază unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notarii la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea", a transmis Ministeriul Educației, printr-un comunicat.

Citește și: Atenţie, elevi! Au fost publicate modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Elevii din clasa a VIII-a termina cursurile in 8 iunie, iar Evaluarea Nationala va începe in 11 iunie.

În perioada 4-8 iunie 2018 va avea loc inscrierea la Evaluarea Nationala 2018. Iată când încep probele la Evaluarea Națională 2018

sursă foto: telegrama.ro

Recomandari