Antena Căutare

Evaluarea Națională 2018, Subiecte. Care au fost capcanele Genului Epic

Încep să iasă din săli primii elevi care au finalizat lucrările la română de la examenul de Evaluare Națională 2018. Primele informații arată că elevii au avut la unul dintre subiecte cerințe legate de genul epic.

Încep să iasă din săli primii elevi care au finalizat lucrările la română de la examenul de Evaluare Națională 2018. Primele informații arată că elevii au avut la unul dintre subiecte cerințe legate de genul epic.

În anii trecuți, cele mai multe contestații la Evaluare Națională au fost la română, deoarece este materia unde subiectivitatea examinatorilor poate juca un rol important în nota finală a elevului.

Baremele de corectare pot fi găsite pe edu.ro!

Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Examenul la română de la Evaluare Națională 2018 este compus din 2 subiecte, fiecare cu 2 subpuncte, A și B. Se pornește de la texte la prima vedere, iar elevilor li se testează bună înțelegere a limbii, dar și noțiuni de gramatică.

Examenul s-a schimbat mult în bine în ultimii ani, îndepărtându-se tot mai mult de învățarea unor referate, practica extrem de întâlnită până acum vreo 10 ani. Totuși, există critici legate de forma actuală a examenului la română de la Evaluare Națională, care încă pune mare accent pe noțiuni de gramatică teoretică.

CUM SE CALCULEAZĂ NOTA FINALĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Media notelor la română și matematică de la Evaluare Națională 2018 va fi media finală de la Evaluare Națională 2018. Această notă și media generală în clasele V-VIII vor compune media finală de admitere la liceu.

Și în 2018, această admitere se face computerizat, pe baza opțiunilor elevilor și a mediei finale de admitere. Sunt licee, în marile orașe ale României, în care se intră, la unele profile, doar cu note de peste 9,80-9,90. Și asta se întâmplă pentru că pentru ele optează elevii cei mai buni, dar și pentru că, în mulți dintre ani, subiectele sunt foarte ușoare.

Subiecte Evaluarea Națională 2018. Avem subiectele la Limba Română. Ce s-a dat!... Evaluarea Națională 2018! Cum se calculează media de admitere la liceu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x