Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului - FOTO

Iată cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului, în ceea ce privește concursul de frumusețe Miss Univers. - FOTO

Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului - FOTO

Getty Images

"Miss Univers" este cel mai popular concurs de frumusețe din lume. A fost creat în 1952, de o firmă americană de textile.

Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului

Până în prezent, au fost 68 de câștigătoare Miss Univers. Dintre acestea, Miss Univers din 1997, Brook Lee, o tânără din Statele Unite, a fost cea mai în vârstă dintre ele. Avea 26 de ani și 128 de zile când a câștigat concursul de frumusețe. Câștigătoarea din 2001, în schimb, a reușit să mai câștige ceva, după ce a fost încoronată ca Miss: un rol într-un film celebru.

Comparând câștigătoarele Miss Univers de-a lungul timpului, se observă cum standardele de frumusețe s-au schimbat din mai multe privințe, inclusiv forma corpului. Iată cum a evoluat percepția frumuseții în ultimele decenii, după cum arată acest material din Bright Side.

Evoluția Miss Univers. Fotografii cu câștigătoarele, de-a lungul vremii

Akiko Kojim, Japonia

Fotografia o arată pe Akiko Kojima, o tânără din Japonia care a câștigat Miss Univers în 1959. Ea sosea la acel moment, când a fost fotografiată, pe aeroportul din Hamburg, Germania, pe 26 februarie 1960.

Amparo Muñoz

Amparo Muñoz, tânăra din Spania, încoronată Miss Univers în 1974.

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

Brook Lee

Brook Lee, din Statele Unite, a fost aleasă Miss Univers în 1997. Avea 26 de ani și 128 de zile când a fost decorată ca Regină a frumuseții, cea mai în vârstă dintre toate tinerele devenit Miss de până atunci. În fotografia de mai jos, ea avea 34 de ani.

Denise Quiñones

Denise Quiñones, o actriță din Puerto Rico, a câștigat Miss Univers în 2001. Ea a obținut, ulterior, un rol într-un film celebru, "Aquaman", interpretând-o pe Lt. Rachel Torres.

Mpule Kwelagobe

Mpule Kwelagobe a câștigat Miss Univers în 1999. Este din Botswana. A fost prima din țara ei care a reușit să câștigat acest concurs. Ea are 41 de ani acum și luptă pentru protejarea drepturilor omului și a sănătății.

Amelia Vega

Amelia Vega, din Republica Dominicană, este aleasa Miss Univers din 2003. E model, actriță, autoare de cărți, cântăreață și, desigur, fostă Regină a frumuseții. Ea a câștigat concursul de frumusețe la vârsta de 18 ani, fiind prima din țara ei care a reușit acest lucru. Era, pe atunci, totodată, și cea mai tânără câștigătoare a Miss Univers, reușind să o doboare din top pe câștigătoarea Miss Univers din 1964.

Dayana Mendoza

Dayana Mendoza, din Venezuela, a câștigat Miss Univers în 2008. E actriță, model, producător de film, regizor. În copilărie, aceasta a fost răpită și a susținut tot timpul că a rămas cu o traumă încă de atunci. În 2012, s-a zvonit despre ea că ar fi avut o relație cu fostul președinte american, Donald Trump, dar a negat aceste bănuieli de fiecare dată când a fost întrebată despre ele.

Leila Lopes

Leila Lopes este din Angola și a câștigat Miss Univers în 2011. Este model, personalitate TV și actriță. A studiat Economia în Marea Britanie și se implică activ în evenimentele dedicate antidiscriminării persoanelor care sunt bolnave de HIV/SIDA.

Pia Wurtzbach

Pia Wurtzbach provine din Filipine și a fost încoronată Miss Univers în 2015. Este model și actriță, iar când a câștigat titlul de Miss Univers, era cea de-a patra din țara ei care reușea această performanță. În 2015, ea mai câștigase o "coroană a frumuseții": titlul de Miss Filipine.

Demi-Leigh Nel-Peters

Demi-Leigh Nel-Peters provine din Africa de Sud. A fost aleasă cea mai frumoasă din lume în 2017, fiind a doua tânără din țara ei care reușește să câștige concursul. Ea a declarat atunci când a câștigat: "Miss Univers este o femeie care își depășește toate fricile și, mai mult decât atât, le ajută și pe celelalte femei să facă același lucru. E o femeie căreia nu îi poți cere niciodată prea mult și exact asta reprezint și eu".

Zozibini Tunzi

Zozibini Tunzi este, de asemenea, din Africa de Sud. Ea a devenit Miss Univers în 2019.

Andrea Meza

Andrea Meza este Miss Univers, în 2020. Tânăra are acum 26 de ani. Ea este mândria Mexicului și este a treia tânără din țara ei care a obținut acest titlu.

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri