Antena Căutare

Schimbări bombă în educație?! Se întorc examenele de admitere obligatorii la liceu și la facultate

Examenele de admitere la liceu și la facultate ar putea fi obligatorii, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică, în noua sesiune parlamentară.

Examenele de admitere la liceu și la facultate ar putea fi obligatorii, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică, în noua sesiune parlamentară.

Liberalii doresc modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate.

„Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică - pentru ca ulterior să depună iniţiative legislative - următoarele proiecte: modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate”, a declarat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

„De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educaţional”, a adăugat Raluca Turcan.

Tot în privința educației, potrivit Ralucăi Turcan, PNL va depune, totodată, o iniţiativă legislativă pentru ca fiecare şcoală să beneficieze de cabinet medical dotat şi cu asigurarea personalului de specialitate.

Tichete de 450 de lei pe lună pentru o categorie de români! Cine poate primi acești bani... (VIDEO) 7 persoane, accidentate de un poliţist băut? Ce a făcut șoferul după accident!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x