Căutare Live

Examenul de BACALAUREAT 2018 se amână! Ministerul Educaţiei a făcut anunțul: Când se vor susține probele de competențe

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat care ar fi trebuit date în zilele de luni şi marţi vor fi reprogramate pentru prima zi în care se reiau cursurile, anunţă luni Ministerul Educaţiei Naţionale.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat care ar fi trebuit date în zilele de luni şi marţi vor fi reprogramate pentru prima zi în care se reiau cursurile, anunţă luni Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, în municipiul Bucureşti şi în judeţele în care cursurile unităţilor de învăţământ au fost suspendate începând de astăzi, 26 februarie 2018, prin deciziile comitetelor judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sau ale consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare, probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi/sau digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a căror susţinere a fost aprobată de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru zilele de 26 şi/sau 27, se reprogramează pentru prima zi în care se reiau cursurile”, anunţă luni MEN.

Probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat au fost date în perioada 12-22 februarie, însă calendarul a fost prelungit pentru elevii aflaţi în situaţii excepţionale, motivate prin documente transmise Comisiei Naţionale de Bacalaureat de către Comisiile judeţene sau Comisia de bacalaureat a Capitalei.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat duminică, în cadrul unui comandament de vreme rea, că şcolile vor rămâne închise luni şi marţi, în urma codului portocaliu de frig şi viscol emis de ANM. Ea a adăugat că o interesează mai puţin criticile care îi vor fi aduse după anunţarea acestei măsuri.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade. Şcolile din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Dolj, vor fi închise luni şi marţi, în timp ce în judeţul Constanţa cursurile vor fi suspendate doar luni, iar în judeţele Brăila şi Olt vor rămâne închise şi miercuri.

VREMEA 27 februarie. Temperaturi POLARE în toată România! ALERTĂ!... RATB explică: pe unde vor circula CĂLĂTORII care iau TRAMVAIUL 41...
Parteneri
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Catine.ro
Ultimele știri
x