Antena Căutare

EXCLUSIV / Camera ascunsa! Cat costa o nastere in maternitatile de stat din Romania

Sa aduci pe lume un copil, la stat, e gratuit. Insa doar In teorie sau intr-o lume perfecta. In Romania, la maternitatile de stat, costurile sunt aproape la fel de mari ca la privat. Banii se duc cand pe spaga medicului, cand pe ciubucul asistentei, cand pe trusoul pentru bebelus. Pe holurile maternitatilor, bursa preturilor e cunoscuta. Iar principiul de baza e simplu: cat dai, atata face actul medical.

Medicul de la stat nu-ti spune pretul, in fata. Cel putin, nu din primul moment. La stat totul este gratuit, in teorie. Sunt suficiente, insa, cateva minute pe holurile maternitatii ca sa afli ca si gratuitatea are un pret.

Ca spaga e in lei sau in euro, cea mai ieftina cezariana, la stat, trece de 1.500 de lei. Nasterea naturala e ceva mai ieftina.

In majoritatea maternitatilor de stat, insa, adunate, costurile sunt mult mai mari.

Andrei s-a nascut la stat. Parintii au platit medicul, anestezistul, asistenta si trusoul. Au lasat in spital cam 3.000 - 4.000 mii de lei. Nu e cu mult mai putin decat au platit parintii lui Ionut, la privat. O nastere costa acolo intre 4.000 - 8.000 de lei.

E un calcul pe care l-a facut si Delia. Si a ales sa nasca la privat. Acolo, pachetul de nastere include cazarea, analizele, trusoul bebelusului precum si toate vaccinarile. A platit 5000 de lei. O singura data.

Ministerul Sanatatii spera ca spagile se vor rari de anul viitor, cand medicii ar putea fi platiti mai bine, in functie de cat muncesc.

Scoala romaneasca in 2013: violenta si absente! Ministrul Educatiei vrea sa faca noi schimbari ... Ancheta "ROantanamo", invocata de europarlamentari! Parlamentul European recomanda Romaniei sa investigheze in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x