Antena Căutare

EXCLUSIV Imagini, în premieră, din ziua exploziei de la Cernobîl! Totul a fost desecretizat

Mai multe imagini din ziua exploziei de la Cerbobîl au fost desecretizate recent. Reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl a explodat la data de 26 aprilie 1986.

Mai multe imagini din ziua exploziei de la Cerbobîl au fost desecretizate recent. Reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl a explodat la data de 26 aprilie 1986.

Accidentul nuclear, cel mai grav din istorie, a provocat pe loc moartea a 31 de persoane, dar numărul total al victimelor ar putea fi între câteva sute de mii şi milioane, notează experţi citaţi de presa internaţională.

Imediat după explozie, un nor radioactiv a plutit îndelung deasupra Ucrainei şi a ajuns, apoi, şi în Belarus, Polonia şi România. Opt tone de combustibil radioactiv au ajuns în atmosferă. Erau tone de reziduuri care trebuia îngropate undeva, iar oamenii au fost expuşi la radiaţii foarte puternice.

Particule radioactive de la dezastrul de la Cernobîl mai ajung şi astăzi în atmosferă, chiar dacă s-a lucrat ani de zile pentru înlăturarea acestor efecte nocive. Accidentul de la Cernobîl va genera riscuri încă 3000 de ani. Platforma numărul 5 apare în imaginile care trezesc amintiri dureroase.

Vezi imaginile în galeria foto-video de mai sus!

"Operă de artă", din peste 20 de țevi galbene, pe fațada unui bloc din Sinaia. Imaginile au făcut vâlvă pe int... BAC-ul pe Facebook, salvarea elevilor! Propunerea le surâde tinerilor: "Ar fi mai simplu pentru toată lumea!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x