Antena Căutare

EXCLUSIV! Prizonier in iadul drogurilor legale. Povestea lui Dan, un tanar la marginea prapastiei

Are 21 de ani si nu mai gaseste iesirea. A inceput cu heroina. De trei ani, a inlocuit-o cu drogurile legale. A apucat-o pe acelasi drum pe care si-au gasit sfarsitul parintii. Au murit sub ochii lui. Din cauza legalelor. Din pacate, nu e un film. Este viata unui tanar din Bucuresti, care se stinge pe zi ce trece. A intrat in lumea mortala a drogurilor protejate de lege.

Continuarea materialului EXCLUSIV! Drogurile legale, moarte sigura: Povestea unor tineri care-si traiesc viata "seringa cu seringa"

Nu-mi trebuia nimic daca ii aveam pe ei langa mine. Asa drogati cum erau erau parintii mei”. O sa-i spunem Dan. A avut doua rugaminti ca sa ne zica povestea lui. Sa-i protejam identitatea si sa-l ajutam sa se lase. Vrea sa scape din lumea in care orbecaie de prea multa vreme.

Fiecare zi e la fel. Si e din ce in ce mai greu, de cand doarme mai mult pe strazi decat acasa. “Ma trezesc din somn. Poate n-ai mancat de trei zile, de patru zile, ti-e foame. Traiesc in rand cu oamenii de rand, dar in sinea mea sunt pe alta lume”, spune Dan.

A furat, a mintit, a inselat, a tradat increderea celor care il iubesc, i-a vandut telefonul iubitei si acum cotrobaie prin gunoaie. Aduna fiarele pe care altii le arunca, le vinde ca sa-si cumpere legale. Aparent, Dan e un om normal. E saten, are ochii verzi, e slabut. Era ingrijit cand ne-a gasit. Mainile batatorite si unghiile negre arata un om chinuit.

Cosmarul din care simte ca nu se mai poate trezi a inceput acum patru ani. A incercat heroina din curiozitate. Mama lui se droga de putina vreme, iar tatal - de ani buni. “E prea mare placerea la inceput. Apoi devine o mare obligatie de corpul tau. Atunci plangeam ca vreau sa ma droghez. Acum plang ca vreau sa ma las si nu mai pot”, isi aminteste el.

Dupa un an de dependenta au aparut legalele. Mult mai ieftine si fara riscuri. “Te ameteste. Iti zapaceste creierul. Nu mai esti tu. Vorbeste cineva cu tine, nu poti sa te controlezi si sa stai linistit. Esti agitat”, explica Dan. A vazut asta la mama sa. A murit in casa, sub ochii lui.

In urma cu sapte luni si-a pierdut si tatal. Atunci parca a hotarat ca nu mai are pentru cine sau pentru ce sa traiasca. A vandut tot. A distrus tot. Tot ce-i putea aduce bani pentru droguri.

In ceea ce era odata o casa au ramas niste carpe aruncate. E o mizerie de nedescris. Garsoniera in care a crescut si unde parintii au pierit sub ochii lui a devenit gaura unde toti drogatii din cartier se ascund ca sa se injecteze. Se intampla minut de minut, intr-un loc infect, unde misuna sobolanii, plin de gunoaie, seringi folosite si purtatoare de HIV si Hepatita C.

Sunt zile in care are dureri groaznice si vede cum se stinge. A ajuns la 58 de kg. Si se usuca pe zi ce trece. Se uita inapoi si mai vrea o sansa. O sansa la viata.

Nu exista o statistica a celor care au murit din cauza drogurilor legale. Pentru ca nu are bani si nici control, statul nu a numarat. Si nici nu a cercetat efectele atat de teribile asupra dependentilor.

Sunt aproape 20.000 de consumatori problematici doar in Bucuresti. Numarul minorilor nu il stie nimeni. Explozia de "legale" a schimbat destinele multor adolescenti si a distrus familii.

Maine, la Observator o sa-l cunoasteti pe Liviu, un copil de 17 ani care isi traieste adolescenta fugar pe strazi, in timp ce ai lui il asteapta acasa. Si tot maine il veti vedea pe Dorel. I-ar putea fi tata lui Liviu, dar numai ca sa-i predea lectia despre drogurile legale.

Scoteau bani de pe card, dar anulau tranzactia in ultima clipa! Prejudiciul, 220.000 de lei!... Serban Huidu scapa de puscarie si cu despagubiri minime, dupa ce a provocat un accident soldat cu trei morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x