Antena Căutare

Exercițiul Seism 2018. De ce nu a mai fost utilizat sistemul Ro-Alert

Exercițiul Seism 2018. De ce nu a mai fost utilzat sistemul Ro-Alert. Raed Araf, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, explică de ce nu a mai fost utilizat sistemul de alarmare a populației în caz de urgență, află mai multe din articolul a1.ro

Exercițiul Seism 2018. De ce nu a mai fost utilizat sistemul Ro-Alert
Exercițiul Seism 2018 | docromania.wordpress.com

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat astăzi, 15 octombrie că a refuzat să folosească sistemul RO-ALERT pentru exercițiul Seism 2018. Departamentul pentru Situații de Urgență a renunțat la folosirea sistemului RO-ALERT de această dată pentru că dorește să evite să preseze populația.

Sistemul RO-ALERT ajută la difuzarea de mesaje de tipul Cell Broadcast. Acest sistem ajută la alarmarea și avertizarea populației în situații de urgență. Sistemul RO-ALERT e folosit conform prevederilor legale, fiind folosit în situații de urgență în care sănătatea și chiar viața cetățenilor sunt puse în pericol.

Prin urmare, autoritățile folosesc acest sistem de alertă în caz de atac terorist, inundații amenințătoare, fenomene meteo extreme și alte tipuri de situații care ar putea amenința grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT a fost implementat pe teritoriul României de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Sistemul de alertă a fost pus în aplicare prin intermediul Ordonanței de urgență nr.72 din 5 octombrie 2017.

Prin exercițiul Seism 2018, autoritățile au încercat să testeze dacă noul concept lansat este eficient, dacă populația îl aplică și cum se poate lucra cu restul organelor responsabile pentru securitatea cetățenilor la nivel internațional. Secretarul de stat MAI a precizat faptul că acest exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur presupune evacuarea internațională.

Raed Arafat spune că în curând va începe evacuarea internațională prin folosirea unui avion suedez ce urmează să fie certificat în acest exercițiu, devenind parte a Mecanismului european de protecție civilă. De asemenea, în acest exercițiu se va folosi și un avion izraelian de Ministerul Apărării din Israel. Toate aceste exerciții și folosirea sistemului RO-ALERT sunt menite să faciliteze salvarea și imediata ajutorare a celor aflați în pericol în caz de calamitate.

Sursă foto: docromania.wordpress.com

Legea pensionărilor. Cum pot solicita românii pensii din toate țările UE în care au lucrat... Tunete și fulgere pe internet! O poezie a lui George Topârceanu, „MASACRATĂ” într-un manual de Limba Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x