Antena Căutare

Exodul cadrelor medicale: 70% dintre angajati se gandesc sa plece din tara, 30% au inceput sa stranga actele necesare

Exodul cadrelor medicale nu mai surprinde pe nimeni. De la o luna la alta, tot mai multi medici si asistenti parasesc sistemul sanitar romanesc. Potrivit unui sondaj, 70% dintre angajatii din Sanatate iau in calcul plecarea din tara, in vreme ce 30% dintre acestia au inceput deja sa-si stringa actele necesare.


30% dintre acestia deja au inceput sa-si pregateasca dosarele pentru a putea lucra intr-un spital din strainatate. Unii dintre ei ar prefera sa lucreze chiar si in alte domenii, daca ar avea posibilitatea sa cistige mai multi bani ca aici.

Alatii raman, dar dintr-un singur motiv- familia. Rezultatele sondajului arata insa ca daca situatia din sistemul sanitar se va inrautati, acestia nu vor mai avea retineri sa caute o viata mai buna peste hotare
.
Salariile foarte mici sunt unul dintre motivele principale care duc la exodul personalului sanitar. 85% dintre acestia primesc sub 2.000 de lei lunar si doar 1,6% au salarii de peste 3.000 de lei.

Sondajul a scos la iveala si problemele cu care se confrunta angajatii din sistemul sanitar, probleme subliniate chiar de cei care se lovesc de ele.

Din cauza conditiilor existente in spitale, 80% dintre medici si asistenti considera ca lucreaza intr-un mediu periculos. Aproximativ 60% sunt obligati sa-si cumpere singuri halate si minusi de lucru, iar unii dintre ei isi cumpara chiar si ustensilele necesare, vata sau spirt.

Sondajul a fost realizat in sase judete, pe un esantion de 250 de angajati din sistemul sanitar.

ALERTA! Doi barbati, suspecti de infectare cu virusul West Nile, internati la Tulcea... Tutuind, mancand si ragaind...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x