Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în toate colțurile lumii, iar experții de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) susțin că al doilea vad de COVID-19 este mai aproape decât ne așteptăm. 

Potrivit Antena 3, dr. Andrea Ammon, director al ECDC și fost consilier al guvernului german, a vorbit despre criza declanșată de coronavirus și susține că un al doilea val de infecție este aproape.

"Întrebarea este când şi cât de mare, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

"Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei - ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil - virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie ... Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon.

„Tu decizi: 500 lei amendă sau 3 lei masca de protecție!”. CFR, reguli stricte pentru cei care călătoresc cu trenul! Ce măsuri au fost impuse în gări - FOTO

La începutul acestei luni, fostul medic, care a lucrat prin diferite niveluri de birocraţie medicală pentru a deveni director ECDC în 2017, a anunţat că, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecţiilor. Doar Polonia nu era încă tehnic, a spus ea.

Până acum, la nivel mondial, s-au înregistrat 5.090.118 de cazuri de coronavirus, dintre care 329.735 de decese. Alte peste două milioane de persoane s-au vindecat și au fost externate.

Recomandari