Antena Căutare

Explozie a numărului de infectări, într-un județ din țară! 10 localități sunt la un pas de carantină: „Nu mai avem locuri la ATI”

Este alertă în județul Hunedoara, unde zece localități sunt la un pas de carantinare. Potrivit raportării de marți, în doar 24 de ore, 51 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Explozie a numărului de infectări, într-un județ din țară! 10 localități sunt la un pas de carantină: „Nu mai avem locuri la ATI”
Explozie a numărului de infectări, într-un județ din țară! 10 localități sunt la un pas de carantină: „Nu mai avem locuri la ATI” | Hepta

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan. Potrivit datelor centralizate la nivelul judeţului, se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile, iar potrivit specialiştilor, răspândirea infecției este comunitară.

Pentru că zece localităţi din Hunedoara se află la limita de a fi băgate în carantină, prefectul le-a cerut primarilor din aceste localităţi să facă şedinţe cu comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi să ia măsuri suplimentare.

„Unele cazuri sunt grave. Nu mai avem locuri la Terapie Intensivă”

În funcţia de analiza fiecărui caz în parte, în localităţile unde cazurile active sunt mai multe de trei la 1000 de locuitori, se poate institui carantina, dacă se constată şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei.

„Am avut ieri şi azi, 110 cazuri noi de infectări, ceea ce ne-a alarmat şi de aceea am lansat acest apel către primarii din Hunedoara. Unele cazuri sunt grave, nu mai avem locuri la ATI, am solicitat deschiderea spitalului CFR şi trecerea lui pe lista de spitale COVID.

Localitatea cea mai afectată şi mare este Orăştie, unde cazurile au fost foarte multe, se apropie de trei la mie la numărul de locuitori”, a declarat Vasilică Potecă, prefect Hunedoara, miercuri dimineața, la Antena 3.

Primul caz de COVID - 19 la Mina Lupeni

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Complexului Energetic Hunedoara, cazul de COVID - 19 a apărut în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii.

„Conducerea CEH-SA informează că la Sucursala E.M. Lupeni a fost confirmat un caz infectare cu COVID-19, în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii. De la primele semne de suspiciune, la nivelul sucursalei au fost dispuse măsuri de limitare a riscurilor de transmitere a virusului prin izolarea şi dezinfectarea perimetrelor potenţial infectate”, se arată în comunicat.

Totodată, au fost aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică şi reglementările sanitare specifice, cu scopul protejării salariaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

Record al numărului de cazuri noi de coronavirus, în România! Încă 1.415 îmbolnăviri! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la... Purtarea măştii de protecție, obligatorie în timpul orelor, atât pentru elevi, cât și pentru profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x