Explozie a numărului de infectări, într-un județ din țară! 10 localități sunt la un pas de carantină: „Nu mai avem locuri la ATI”

Este alertă în județul Hunedoara, unde zece localități sunt la un pas de carantinare. Potrivit raportării de marți, în doar 24 de ore, 51 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Explozie a numărului de infectări, într-un județ din țară! 10 localități sunt la un pas de carantină: „Nu mai avem locuri la ATI”

Hepta

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan. Potrivit datelor centralizate la nivelul judeţului, se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile, iar potrivit specialiştilor, răspândirea infecției este comunitară.

Pentru că zece localităţi din Hunedoara se află la limita de a fi băgate în carantină, prefectul le-a cerut primarilor din aceste localităţi să facă şedinţe cu comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi să ia măsuri suplimentare.

„Unele cazuri sunt grave. Nu mai avem locuri la Terapie Intensivă”

În funcţia de analiza fiecărui caz în parte, în localităţile unde cazurile active sunt mai multe de trei la 1000 de locuitori, se poate institui carantina, dacă se constată şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei.

„Am avut ieri şi azi, 110 cazuri noi de infectări, ceea ce ne-a alarmat şi de aceea am lansat acest apel către primarii din Hunedoara. Unele cazuri sunt grave, nu mai avem locuri la ATI, am solicitat deschiderea spitalului CFR şi trecerea lui pe lista de spitale COVID.

Localitatea cea mai afectată şi mare este Orăştie, unde cazurile au fost foarte multe, se apropie de trei la mie la numărul de locuitori”, a declarat Vasilică Potecă, prefect Hunedoara, miercuri dimineața, la Antena 3.

Primul caz de COVID - 19 la Mina Lupeni

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Complexului Energetic Hunedoara, cazul de COVID - 19 a apărut în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii.

„Conducerea CEH-SA informează că la Sucursala E.M. Lupeni a fost confirmat un caz infectare cu COVID-19, în urma contactului dintre un salariat şi persoane din afara societăţii. De la primele semne de suspiciune, la nivelul sucursalei au fost dispuse măsuri de limitare a riscurilor de transmitere a virusului prin izolarea şi dezinfectarea perimetrelor potenţial infectate”, se arată în comunicat.

Totodată, au fost aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică şi reglementările sanitare specifice, cu scopul protejării salariaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri