Antena Căutare

Fabrica de condimente din Alba Iulia, distrusă de flăcări. La cât se ridică pagubele - Video

Fabrica de condimente din Alba Iulia, cea mai mare fabrică de acest gen din Europa de sud-est, a ars din temelii, începând din această dimineaţă. Pagubele sunt uriașe.

Fabrica de condimente din Alba Iulia, cea mai mare fabrică de acest gen din Europa de sud-est, a ars din temelii, începând din această dimineaţă. Pagubele sunt uriașe.

Într-o jumătate de oră, flăcări mari au cuprins hala de producţie, iar în interior s-au produs explozii în lanţ. Norul gros de fum toxic, care s-a ridicat deasupra oraşului, a declanşat sistemul Ro-Alert.

Hala în flăcări are aproape 10 mii de metri pătraţi şi este plină cu substanţe volatile şi butelii cu azot. O bombă periculoasă pentru pompierii din patru judeţe, chemaţi să oprească focul.

La şase dimineaţa, un nor toxic se ridica ameninţător deasupra oraşului Alba Iulia. Locuitorii au fost anunţaţi, prin sistemul Ro-Alert, să închidă ferestrele şi să nu iasă din case.

Din cauza vântului, exista riscul ca fumul să ajungă până aproape de Sebeş.

Zece tiruri parcate în apropierea rampelor de încărcare ale halei au fost mutate de pompieri, într-o zonă de siguranţă.

Din hala celei mai mari fabrici de condimente din Europa de sud-est a rămas doar un morman de table incandescente. În interior, totul a fost carbonizat.

Pompierii au adus la fața locului trei motopompe de mare capacitate cu ajutorul cărora au tras în continuu apa din râul Ampoi aflat în imediata apropiere a fabricii.

La ora izbucnirii incendiului, în hala de producţie nu erau muncitori, ci doar un paznic care a dat alarma.

În zonă a fost adus şi un laborator mobil, care să verifice cât de poluat e aerul în apropierea fabricii.

Fabrica din Alba Iulia a fost preluată în 2017 de un investitor francez. Peste două mii de tone de condimente au ars, iar pagubele totale sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro.

Fabrica de condimente a fost verificată ultima oară în luna septembrie. Autorităţile nu au descoperit atunci nereguli privind securitatea în caz de incendiu.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Ministrul Muncii, detalii de ultimă oră despre pensiile românilor! „Aşteptăm”... Accident grav în Sighetu Marmaţiei! Un bărbat a murit, iar alte patru persoane au fost rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x