Antena Căutare

Factura la energia termica, principala grija a romanilor in aceasta iarna

Criza, care le-a afectat substantial veniturile, ii determina pe romani sa isi reduca cheltuielile. Pentru a reusi sa treaca peste aceasta perioada dificila, acestia renunta la tot ce pot: la mancare, la haine si chiar la caldura din locuinte.

Perspectiva unei facturi uriase la energia termica ii face pe unii sa renunte de buna voie la sistemul centralizat de incalzire. Altii, asteapta disperati ajutorul dat de stat pentru incalzire.

Un exemplu in acest sens il gasim in Hunedoara, unde peste 150 de oameni s-au imbrancit fortand usile la intrarea in Primarie, ca sa-si depuna dosarele pentru ajutorul de incalzire. A fost nevoie de interventia politistilor pentru a calma spiritele.

In alte orase, anuntata majorare a pretului gazelor ii sperie atat de tare pe oameni, ca nu-si vor putea plati facturile la iarna, asa ca prefera sa mai puna o haina pe ei si sa tremure in propriile case.

Facturile prea mari si pierderile de pe retelele orasului i-a determinat pe multi sa-si monteze centrale proprii de apartament pe care sa le utilizeze cand si cat au nevoie. Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta Focsaniul, unde putin peste 19.000 de apartamente din totalul de peste 29.000 mai sunt racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.

Nici iesenii nu pot spune ca ii asteapta o iarna usoara. Angajatii CET au inceput sa debranseze blocurile care au datorii mari. In total, trei sute de blocuri din Iasi care au datorii catre CET vor fi debransate.

Presupusul ucigas al elevului din Craiova a fost arestat preventiv... Nivelul de poluare al Dunarii se afla in limite normale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x