Antena Căutare

Lovitură cruntă pentru români după opt ani în care au plătit facturi umflate la curentul electric! Ce se va întâmpla cu banii achitați în plus

Românii au plătit facturi umflate la curentul electric în ultimii opt ani de zile, iar banii plătiți în plus sunt aproape imposibil de recuperat. Iar acest lucru este recunoscut chiar depreşedintele Curţii de Conturi, instituţia care a dezvăluit practicile incorecte ale distribuitorilor de energie. Românii înşelaţi pot da în judecată compania, dar procesul se poate întinde şi pe ani întregi. Autorităţile iau în calcul şi interzicerea scumpirilor pentru o perioadă.

Două soluţii propune Consiliul Concurenţei, după opt ani în care am plătit facturi prea mari la energie: să nu se mai aprobe creşteri sau să fie scăderi ale tarifului de distribuţie, ca să recupereze acest prejudiciu. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, românii îşi vor recupera greu banii. În instanţă.

Rămâne de stabilit cât a plătit în plus fiecare român, după ce furnizorii ar fi folosit banii din facturi umflate ca să-şi modernizeze reţelele la suprapreţ.

”Costul total al energiei electrice în România este, din nou, mai mare decât cel pe care consumatorii îl plătesc în Germania şi Franţa cu aproximativ. cu peste 20 la sută. Situaţia vine în contextul în care directivele europene au impus taxe de mediu pentru companiile care consumă curent la scară industrială. Dacă francezii şi germanii primesc subvenţii, consumatorii mari din România sunt pe cont propriu.”, a declarat Bogdan Belciu, partener PwC România, conform Observator.

O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei! Ratele vor crește semnificativ, după ce indicele ROBOR a bătut record... Ca la noi, la nimeni! Condamnații cu o pedeapsă de maximum cinci ani ar putea să o execute la domiciliu și în weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x