Falimentul RADET provoacă scântei! Consilierii locali au decis să aprobe transferul către compania municipală Termoenergetica

Falimentul RADET provoacă scântei între autorităţi! Într-o şedinţă cu scandal, consilierii locali au decis să aprobe transferul către compania municipală Termoenergetica. Va dura însă 90 de zile până când vor fi gata toate avizele.

Falimentul RADET provoacă scântei între autorităţi! Într-o şedinţă cu scandal, consilierii locali au decis să aprobe transferul către compania municipală Termoenergetica. Va dura însă 90 de zile până când vor fi gata toate avizele.

Aşa că mulţi bucureşteni se tem că vor rămâne fără căldură şi apă caldă, în mijlocul iernii. Exclus, spune primarul Capitalei.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: În ceea ce-i priveşte pe cetăţeni, nu au niciun motiv de îngrijorare. Livrarea agentului termic va fi în continuare asigurată la parametri decenţi, la parametri normali

Este promisiunea primarului general după ce RADET, principalul furnizor de căldură şi apă caldă din Bucureşti, a intrat în faliment. O decizie care le-a dat fiori reci bucureştenilor, în prag de iarnă. Îngrijoraţi sunt şi unii consilieri care astăzi au votat proiectul prin care compania municipală Termoenergetica preia atribuţiile.

Ciprian Ciucu, consilier local PNL: Votez că nu există alternativă, adică merg aşa, pe încredere, deşi nu am niciun fel de încredere în doamna primar. Dar alternativa este, dacă nu votăm, să nu se facă nimic

Şedinţa a fost marcată de discuţii aprinse între consilierii locali.

Termoenergetica ar trebui să preia atribuţiile RADET pe o perioadă de 10 ani. Ca să funcţioneze, compania trebuie să obţină în termen de 90 de zile avize de la ANRE şi de la Consiliul Concurenţei. Deocamdată, a obţinut 645 de milioane de lei din bugetul primăriei, tot prin votul de azi.

Marian Bumbar, consilier local USR: Nu s-a înfiinţat legal o societate, o entitate care să preia serviciul de termoficare şi în acest moment suntem în situaţia în care nu ştim dacă putem trece iarna aceasta

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Nu sunt motive legale să nu se acorde aviz. Există altă entitate economică creată în acest moment?

În timp ce autorităţile încearcă să găsească soluţii pe hârtie, în realitate sistemul e la un pas de colaps. Din cei 4.000 de kilometri de conducte, 80% sunt mai vechi de 20 de ani, iar unele ţevi nu s-au mai schimbat de şase decenii.

Ultimele știri