Antena Căutare

Familia din Romania a lui Lech Kaczynski

Rudele din partea mamei fostului presedinte polonez Lech Kaczynski s-au refugiat in trecut in Romania. Au trait aici si s-au integrat in comunitatea romaneasca, apoi o parte s-au intors in Polonia. Strabunicul lui Lech Kaczynski a fost un medic renumit, dar si bun prieten cu Carol al II-lea.

In trecut, multe familii de polonezi s-au refugiat in Romania, pentru a scapa de cuceritorii rusi sau germani. A fost si cazul familiei Skupiewski, din partea mamei fostului presedinte Lech Kaczinsky, decedat sambata in Rusia. Sase membri ai acestei familii sunt ingropati la Bucuresti, in cimitirul Bellu Catolic.

Primul ambasador roman in Polonia care si-a prezentat scrisorile de acreditare in mandatul lui Lech Kaczinsky, Gabriel Bartas, spune ca acesta i-a zis ca limba romana ii este cunoscuta si l-a rugat sa-i vorbeasca in romana. "Lech si fratele sau auzeau limba romana in familie", spune fostul ambasador.

Strabunicul lui Lech Kacszinsky, Lucian Skupiewski, a fost chiar, pentru o luna, primar al Bucurestiului.

Paragina: Strandul Tineretului din Bucuresti a ajuns o ruina... Ghidul Pacientului, impreuna cu Jurnalul National...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x