Antena Căutare

Familia Melencu, acuzată că a dezvăluit informații din rechizitoriul dosarului Caracal: "A fost pusă la dispoziție o copie"

DIICOT a precizat, marţi, că o copie a rechizitoriului întocmit de procurori în dosarul "Caracal" a fost transmisă de Tribunalul Olt avocaţilor familiei Melencu, imediat după ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată.

Familia Melencu, acuzată că a dezvăluit informații din rechizitoriul dosarului Caracal: "A fost pusă la dispoziție o copie"
Mama și bunicul Luizei Melencu | Captură Antena 3

DIICOT şi Tribunalul Olt neagă că ar fi dat acest rechizitoriu jurnaliştilor. Pe 15 ianuarie, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a opt infracţiuni, fiind acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi Luiza Melencu, de 18 ani.

Peste două zile, în presă au apărut pasaje din rechizitoriu, inclusiv interceptări, însă DIICOT a negat că ar fi dat presei actul de sesizare a instanţei. În urma verificărilor dispuse de DIICOT, s-a stabilit că Tribunalul Olt, instanţa care îl judecă pe Gheorghe Dincă, a transmis avocaţilor familiei Melencu o copie a rechizitoriului.

"La data de 03.02.2020, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului-şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass-media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 CPP, art.93 CPP, art. 94 CCP, precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul-şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass-media o copie a actului de sesizare a instanţei", se arată într-un comunicat al DIICOT.

PENSII SPECIALE 2020. Pensionări pe bandă rulantă în magistratură pentru privilegii... Control ITM la brutăria din Ditrău unde sunt angajaţi doi cetăţeni din Sri Lanka: Cei doi sunt angajaţi legal. Amenzi vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x