Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Familiile victimelor accidentului din Ialomița vor primi ajutor financiar de urgență! Câți bani vor încasa de la statul român

Familiile victimelor accidentului din Ialomița soldat cu zece morți și șapte răniți vor primi ajutor financiar din partea statului, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Muncii. 

Familiile victimelor accidentului din Ialomița soldat cu zece morți și șapte răniți vor primi ajutor financiar din partea statului, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Muncii.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, fiecare familie care are un membru decedat ori rănit în urma accidentului rutier produs în Ialomița va primi un ajutor de urgență de 5.000 de lei. De asemenea, pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

Citește și: Imagini sfâșietoare! Familiile care și-au pierdut oamenii dragi în accidentul din Ialomița își iau acasă morții de la morgă

"În data de 5 octombrie 2019, în urma unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, 9 persoane au murit şi șapte au fost rănite, cele mai multe fiind femei. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obținut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura și îngrijirea copiilor aflați în întreținere. La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Citește și: Cele opt mame ucise în accidentul din Ialomița au lăsat 15 orfani să plângă: „Nu am vrut să vă așteptăm așa” | FOTO

În accidentul din Ialomița, de pe 5 octombrie, după impactul dintre un microbuz care ducea oamenii la serviciu și un TIR, 10 persoane au murit, dintre care 8 mame, și 7 persoane au fost rănite.

Recomandari