Antena Căutare

Fără Bacalaureat, dar înscrişi la universitate. Mii de absolvenţi care au picat examenul maturităţii vor diplomă de studii

Fără Bacalaureat, dar înscrişi la universitate! Este drumul pe care îl aleg mii de absolvenţi care au picat examenul maturităţii. Plătesc mii de euro la colegii speciale, Facultăţile profită de rezultatele proaste de la examenul de Bacalaureat.

Fără Bacalaureat, dar înscrişi la universitate! Este drumul pe care îl aleg mii de absolvenţi care au picat examenul maturităţii. Plătesc mii de euro la colegii speciale, Facultăţile profită de rezultatele proaste de la examenul de Bacalaureat.

Chiar dacă nu au voie să se înscrie în învăţământul superior fără diplomă, tinerii îşi încearcă norocul tot acolo. Sunt instituţii care au colegii postliceale şi reuşesc să-i admită pe absolvenţii de liceu, cu obligaţia de a aduce până la final, diploma de Bac.

Unele şcoli postliceale i-au atras cu o reducere substanţială pe copiii care s-au înscris înainte să primească rezultatele finale. Atenţie, însă, certificatele nu sunt similare celor de la absolvirea universităţii!

Diploma de la colegiul unei facultati nu e in niciun caz egala cu diploma pe care o obtine un absolvent de la facultatea respectiva. Poate fi cel mult cel mult similară cu cea a unei scoli postliceale. Daca tanar isi doreşte cu adevărat să meargă la facultate, trebuie să se întoarcă la liceu, să ia examenul de Bacalaureat şi apoi să vină la inscrieri.

Rezultate finale BAC 2019, după contestații, afișate pe 13 iulie

Elevii care au picat Bacalaureatul şi au făcut contestaţii mai au o speranţă, până pe 13 iulie, când se afişează rezultatele finale. Restul - trebuie să se pregătească pentru sesiunea din toamnă.Promoţia actuală se încadrează în statistici îngrijorătoare. Acum 12 ani, au intrat în clasa I 230 de mii de copii, şi au ajuns în clasa a douăsprezecea cu aproape 100 de mii mai puţini.

Video viral. Un taximetrist care s-a filmat în timp ce îşi bate joc de clienţi a provocat un val de revoltă pe internet... Raport alarmant care vizează și România! Vremea nu va mai fi la fel: Vor urma tornade, furtuni violente și inundații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x