Antena Căutare

Se schimbă legea! Ce sancțiuni riscă pedofilii și persoanele care întrețin relații intime cu minori

Pedepse mai mari pentru pedofili şi fără închisoare cu suspendare! Asta vor parlamentarii din comisia juridică a Senatului, care au votat astăzi un amendament la legea penală.

Senatorii din comisia juridică au votat ridicarea limitei de pedeapsă pentru pedofili. Vorbim de ridicarea pragului minim de la patru la cinci ani și de al celui maxim de la 11 la 12 ani. Pentru act sexual cu minor sub 14 ani.

Senatorii susțin că orice faptă care implică contact sexual cu un minor cu vârstă mai mică de 15 ani să fie în mod direct încadrată ca viol, fără a fi nevoie de dovezi care să arate ca victima nu a putut sa se apere sau ca nu a putut sa se opune. De asemenea, și pedeapsa minimă pentru cazurile de viol şi de act sexual cu un minor să fie mărită de la trei la patru ani, având în vedere că, în prezent, foarte multe dintre pedepsele pronunţate sunt pedepse cu suspendare.

Norocul unei femei din Bacău care a uitat pe o bancă în parc 9.500 de euro și bijuterii de valoare cu care urma să câști... Când vom avea smochine de Dobrogea şi kiwi de Teleorman. România ar putea fi lovită de temperaturi de 50 de grade Celsiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x