Antena Căutare

Federaţia ”Spiru Haret”: Scenariul îngheţării anului şcolar nu poate fi luat în calcul

Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) ”Spiru Haret“ solicită membrilor Guvernului să evite a mai da declaraţii alarmiste referitoare la sistemul de învăţământ. Potrivit sindicaliştilor, scenariul îngheţării anului şcolar nu poate fi luat în calcul.

”Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declaraţii. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiştii în educaţie şi discutate cu partenerii sociali – profesori, părinţi, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media. Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului şcolar. În condiţiile în care cadrele didactice, părinţii şi elevii depun eforturi prin activităţi de predare on-line pentru a depăşi această criză, astfel de declaraţii, precum cea de astăzi, nu fac decât rău“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE ”Spiru Haret“.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret“ consideră că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului şcolar.

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că sunt luate în calcul trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului iniţial, evaluările sunt decalate sau anul şcolar va fi repetat.

Sursa : news.ro

Alertă la Timișoara! 55 de români care trebuiau să stea izolați au fost găsiți pe străzi: "Îi lăsăm pe aceşti iresp... Alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 7 dintre pacienţii aflaţi la ATI fiind în stare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x