Antena Căutare

Felicitări de 1 Decembrie, Ziua Națională cu ”La mulți ani, România/români” de trimis prin SMS, Whatsapp și Facebook azi

Ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje patriotice pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Sărbătorește această zi într-un mod unic, cu mesaje ilustrate pe care le poți posta pe Facebook, Instagram, trimite prin SMS sau pe Whatsapp pe 1 decembrie 2022.

Ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje patriotice pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Sărbătorește această zi într-un mod unic, cu mesaje ilustrate pe care le poți posta pe Facebook, Instagram, trimite prin SMS sau pe Whatsapp pe 1 decembrie 2022.

Shutterstock.com

Luna decembrie începe într-un mod festiv pentru toți românii de pretutindeni: cu Ziua Națională a României. În urmă cu 104 ani, pe 1 Decembrie avea loc unirea Transilvaniei cu România. În prezent, îmbucurătorul evenimentul este celebrat cu fast și reprezintă un prilej foarte bun pentru toți românii să își ureze “La mulți ani” și să trimită felicitări persoanelor dragi.

Citește și: La mulți ani, România! Mesaje, sms-uri, felicitări de Marea Unire

Felicitări de 1 Decembrie, Ziua Națională cu ”La mulți ani, România/români” de trimis prin SMS, Whatsapp și Facebook azi

Trimite-le și tu celor dragi felicitări de 1 Decembrie, când este Ziua Națională a României. Ți-am pregătit o serie de mesaje ilustrate cu texte patriotice pe care le poți distribui pe Facebook, Instagram sau, dacă dorești, le poți trimite celor dragi prin SMS, Messenger sau WhatsApp.

Am realizat pentru tine mai multe felicitări speciale care conțin mesaje cu „La mulți ani, România”. Le găsești pe toate în GALERIA FOTO.

Ziua Națională, 1 decembrie 2022. Când începe parada militară

Aproximativ 1.500 de miliari şi 120 de mijloace tehnice, defilează joi, pe 1 decembrie 2022, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, din Capitală.

”Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şiproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti”, a transmis, miercuri, MInisterul Apărării.

Citește și: Stațiunea care dă startul sezonului de schi. Pe 1 Decembrie, își deschide „porțile” pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie și cum a devenit Ziua Națională a României

Conform Wikipedia, după unirea Transilvaniei cu România, ziua de 1 Decembrie a devenit o zi de sărbătoare națională. La început, ea era celebrată mai ales în Transilvania. Totuși, pentru că nu figura printre sărbătorile naționale legalizate a fost uitată rapid.

Câțiva ani mai târziu, după revoluția anticomunistă din anul 1989, Parlamentul a refuzat propunerea, venită din partea opoziției, de a adopta ziua de 16 decembrie drept sărbătoare națională a României.

Însă confruntările de la Târgu Mureș din martie 1990 și a mineriadei, Parlamentul României a adoptat la 31 iulie 1990 legea nr. 10 din 1990.

Citește și: Avertizare meteo de 1 decembrie! Ce anunță meteorologii cu privire la vremea în Capitală. Cât de frig va fi

Atunci a fost abrogată Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 903 din 18 august 1949 privind declararea zilei de 23 August ca sărbătoare națională și a proclamat în locul ei ziua de 1 Decembrie drept sărbătoare națională. În document nu era specificat niciun motiv pentru această alegere.

Cu toate acestea, mulți s-au gândit că ziua de 1 Decembrie face trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a fost pe 1 decembrie 1918.

Alegerea acestei zile ca sărbătoare națională a României a fost văzută drept un afront adus minorității maghiare din România, pentru care ziua de 1 decembrie a însemnat o pierdere politică.

De ce transpiră geamurile termopan pe interior. Iată cum scapi definitiv de această problemă... Conserve cu excremente de urs, vândute la raft. Ce preț are o bucată și la ce sunt folosite...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x