Antena Căutare

Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te iubesc” pentru sărbătoarea de sâmbătă

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc iubirea. Am pregătit mai multe imagini cu urări de dragoste pentru a marca cum se cuvine această zi. De Dragobete, spune ”Te iubesc” într-un mod special.

doi indragostiti care se saruta si un chenar in care scrie felicitari si mesaje de dragobete Galerie
Pe 24 februarie, românii sărbătoresc iubirea. Am pregătit mai multe imagini cu urări de dragoste pentru a marca cum se cuvine această zi. De Dragobete, spune ”Te iubesc” într-un mod special. | Shutterstock.com

Pe 24 februarie, dragostea plutește în aer. Avem pentru tine mai multe felicitări și mesaje de iubire din care să te inspiri pentru a îți declara sentimentele în această zi frumoasă, de Dragobete.

Dar mai întâi, să aflăm cum a luat naștere această sărbătoare și cine este Dragobete, cel care îi dă numele.

Citește și: Horoscop de Dragobete. Ce zodii își vor găsi iubirea în cea mai frumoasă sărbătoare a românilor

Cui îi e dedicată sărbătoarea de 24 februarie și cine e Dragobete, conform legendei

Dragobetele este una dintre cele mai frumoase sărbători la români. Pe 24 februarie, îndrăgostiții își celebrează iubirea. Numele vine de la Dragobete, care este un personaj din mitologia autohtonă, asemenea mamei sale, Baba Dochia. El este tânărul zeu patron al iubirii și al veseliei.

Dragobete e comparat cu zeii iubirii, Eros din mitologia greacă sau Cupidon din cea romană. Spre deosebire de ultimul, Dragobete nu s-a implicat în a schimba cursul relațiilor între îndrăgostiți. De altfel, el nu și-a folosit niciodată puterile pentru a îi face pe oameni să se îndrăgostească, ci s-a rezumat la a binecuvânta dragostea și a susține perechile formate.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Dragobete. Ce reprezintă sărbătoarea iubirii la români și ce înseamnă dacă ești născut în acea zi

Legenda spune că Dragobete era fiul unei femei pe nume Dochia, care creștea oi. Într-o zi, duhul muntelui s-a îndrăgostit de ea și a sărutat-o în somn. Nouă luni mai târziu, Dochia îl aducea pe lume de Dragobete. Femeia a chemat patru ursitoare, care l-au înzestrat pe acesta cu dragoste și darul de a aduce bucurie cu fluierașul său.

Mulți ani mai târziu, când Dragobete a crescut, a fost chemat de un bătrân înțelept la munte. A învățat plantele cu puteri vindecătoare, graiul păsărilor și limbajul pădurii. Ani l-a rând i-a încântat pe oameni cu fluierul lui și a apărut în visele bărbaților, pe care i-a învățat tainele iubirii.

După moarte, se spune că a fost transformat într-o plantă de primăvară, năvalnic.

Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te iubesc” pentru sărbătoarea de sâmbătă

Pe 24 februarie, de Dragobete, românii sărbătoresc iubirea. Dacă nu ai pregătit încă o declarație de iubire pentru persoana iubită, poți alege unul din selecția noastră.

În galeria foto găsești felicitări cu mesaje, urări și declarații romantice de dragoste, tocmai potrivite pentru această sărbătoare a iubirii.

Descoperă cele mai frumoase mesaje, urări romantice și felicitări de Dragobete cu texte speciale:

Cele mai frumoase mesaje de Dragobete

Sărbătorește iubirea de Dragobete! Nu lăsa să treacă ziua de 24 februarie fără să îi arăți persoanei iubite că o prețuiești. Uneori, câteva cuvinte dulci reprezintă cel mai frumos cadou și pot aduce multă fericire.

Am selectat pentru tine mai multe mesaje text de Dragobete. Nu ezita să-l copiezi pe cel care te reprezintă, să adaugi o notă personală și să-l trimiți persoanei iubite!

  • Îți jur iubire necondiționată și companie până la sfârșitul zilelor mele. În schimb, îți cer doar puțină afecțiune și să nu mă abandonezi niciodată. Te iubesc mai mult decât îți poți imagina!
  • Ești cel mai frumos dar pe care viața mi l-a făcut. Te iubesc din toată inima mea.
  • În ochii tăi găsesc protecție, siguranță și liniște. Te iubesc mai mult decât pot exprima în cuvinte.
  • Fiecare clipă petrecută cu tine este prețioasă pentru mine. Te iubesc mai mult decât cuvintele pot exprima.
  • Tu ești inima mea și promit să o protejez și să o iubesc mereu. Te iubesc cu toată ființa mea.
  • Ești raza mea de lumină în cele mai întunecate momente. Te iubesc!
  • Fiecare zi în care te am în viața mea este o binecuvântare. Te iubesc!
  • Împărtășesc cu tine cele mai frumoase amintiri și visez la un viitor împreună. Te iubesc mai mult decât orice.
  • Ești motivul pentru care zâmbesc în fiecare dimineață și îți mulțumesc că mă faci să mă simt atât de iubită. Te iubesc!
  • Împreună suntem echilibru și armonie. Te iubesc mai mult decât crezi și îți mulțumesc că ești alături de mine. Te iubesc mereu, nu doar de Dragobete!
  • Ești poezia vieții mele. Te iubesc cu toată inima și îți mulțumesc că ești parte din povestea mea.
  • Ești visul meu devenit realitate și raza mea de soare în cele mai ploioase zile. Te iubesc mai mult decât crezi.
  • În final, iubirea mea pentru tine nu poate fi cuprinsă într-o sută de mesaje. Ești esența vieții mele și te iubesc dincolo de orice închipuire.
  • M-ai învățat primii pași făcuți spre ieșirea din prăpastia numită "Suferința", glasul tău m-a făcut să aud cuvinte atât de mult dorite să fie auzite dar niciodată fiind spuse până acum. Privirea, zâmbetul și căldură sufletului tău mi-a redat încrederea! Te iubesc!
  • Niciodată nu voi avea destul timp să-ți redau în cuvinte tot ce simt pentru tine... iubire, pasiune, dorință... tot ce știu e că voi încerca mereu să fac mai mult decât e posibil, pentru că tu ești tot ce mi-am dorit vreodată.
  • Te iubesc pentru că cunoști cum să te comporți, cum să îmi arăți că-ți pasă, că mă adori oricând!
  • Te iubesc pentru că atunci când te văd inima îmi tresare de bucurie, pentru că stârnești în mine și după zece ani acea emoție de început!
  • Te iubesc pentru că ești un bărbat cu maniere, unii ar zice de modă veche, eu însă zic că asta este o caracteristică superbă pentru un om în acest secol al neidentităților!
  • Te iubesc pentru că în ochii tăi se vede și peste ani că ești îndrăgostit de mine, simt prin tot ce faci, prin o bună dimineața, printr-un sunet fără motiv, printr-o floare fără motiv, printr-o îmbrățișare în plus! Te iubesc!
  • Te iubesc pentru că aș sta toată ziua și toată noaptea lăngă tine și tot nu m-aș plictisi, iar anii asta ni-au demonstrat! Te iubesc!

Citește și: Lună Plină pe 24 februarie 2024. Patru zodii vor trece prin schimbări, chiar de Dragobete

Urări pline de romantism pentru perechea ta

Chiar dacă nu o faci în fiecare zi, de Dragobete e șansa ta să faci gesturi romantice. Fie că e vorba despre o cină, un film de dragoste sau un mesaj, nu ezita să pui o doză de romantism pe 24 februarie. Persoana iubită va aprecia cu siguranță!

  • Aștept o rază să-mi pătrundă în suflet, să mă lumineze și să-mi spună te iubesc! iar acea rază să fie vocea ta ce mă trezește de dimineață!
  • Când treci printr-o perioadă proastă, adu-ți aminte că există Cineva în cer care te iubește și are grijă de tine și cineva pe pământ căruia îi păsă de tine – eu sunt acela.
  • Aș vrea să iubesc marea, dar marea nu iubește oamenii. Aș vrea să iubesc ploaia, dar picăturile ei sunt mari și reci. Aș vrea să te iubesc pe tine, dar poate tu n-o să mă iubești niciodată. Și totuși … am să iubesc marea și ploaia și pe tine întotdeuna!
  • Dacă din toată istoria aș putea alege un moment care să îl pot păstra strălucitor și plin de viață, din toate zilele vieții mele aș alege momentul când te-am cunoscut.
  • Dacă dragostea ar putea fi evitată doar închizând ochii, nu aș mai clipi niciodată, de frică să nu las să treacă vreo secundă fără să fiu îndrăgostit de tine.
  • Orice ai face, sunt alături de tine. Sper că toate visele tale să se împlinească. Oricunde, oricând, voi fi lângă tine dorindu-ți dragoste și fericire. Pentru că te iubesc.
  • Aș vrea să-ți spun că te iubesc, dar ar fi prea banal. Aș vrea să-ți vorbesc despre dragostea mea, dar cuvintele nu pot descrie ce simt.
  • Dragostea nu e niciodată aceeași. Uneori e tumultoasă ca o cascadă, alteori e liniștită ca un lac într-o peșteră, uneori e veselă ca o zi de primăvară, alteori seamănă mai mult cu o zi de toamnă. Lângă tine le am pe toate și am totul. Te iubesc!
  • Te-a ales inima, nu știu după ce criterii. Nu știu cum ai reușit să o deschizi, să-i dai aripi, să o faci să râdă fără voia mea. Te iubesc.
  • Ești raza de soare care mă învăluie cu căldura ei. Ești cântecul ce-mi bucura inima. Ești pasărea de la care învăț zborul. Ești lumina care apare din întuneric. Ești totul… și mai mult decât atât!

Citește și: Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților

Felicitari de Dragobete cu texte frumoase

După ce tot globul a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie, a venit rândul ca românii să celebreze iubirea și pe 24, de Dragobete.

De Dragobete, cei care nu vor sărbători, indiferent dacă se află într-o relație amoroasă sau nu, vor alerga tot anul după dragoste, fără succes, spune tradiția.

Pentru a evita acest lucru, ți-am pregătit o serie imagini cu felicitări cu texte frumoase, de dragoste. Le găsești pe toate în GALERIA FOTO.

De ce acte ai nevoie ca să te înscrii la un medic de familie sau să te transferi la altul nou... Cu cât s-au scumpit florile înainte de 1 Martie. Cât costă un buchet de lalele în 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x