Antena Căutare

Femeile cu mai mult de doi copii vor iesi la pensie mai devreme, din 2030

Femeile cu mai mult de doi copii vor iesi la pensie mai devreme, incepand din anul 2030. Guvernul a acceptat propunerea sindicatelor de a scadea varsta de pensionare a mamelor.

Conform proiectului legii unitare a pensiilor, mamele cu mai mult de doi copii vor beneficia de o reducere a varstei de pensionare.

In ceea ce priveste punctul de pensie, acesta nu va creste pana in 2011.

Varstnicii nu sunt insa de acord ca punctul de pensie sa fie mai mic de 45 % din salariul mediu brut pe economie.

Legea unitara a pensiilor trebuie adoptata de Parlament pana la sfarsitul lunii iunie.

Boc a mai spus ca legea salarizarii trebuie aplicata pentru a asigura un tratament egal celor care sunt platiti din fonduri publice in Romania. Primul ministru a fost aspru cu directorii directiilor de munca si finante, amenintand ca va "taia capete" daca acestia nu vor plati salariile, pensiile si alocatiile la timp, in conditiile in care exista bani disponibili.

Premierul a fost mai optimist atunci cand a vorbit de economia romaneasca, spunand ca dobanzile incep sa scada, inflatia este sub control, iar cursul EURO-RON este stabil.

Incendiu puternic la un club de noapte din Cluj-Napoca... Duminica Floriilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x