- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Gastronomia s-a născut la sat, iar viaţa autentică şi mâncarea cu gust este tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi la Saschiz unde gazda a fost o ceainărie.
Mâncare bună, băutură artizanală şi multă relaxare. Adăugăm sate vechi româneşti, puţină istorie şi biserici fortificate, iar la final un strop de inedit, este reţeta deja patentată pentru un weekend perfect în Transilvania. Festivalul gastronomic sătesc i-a adus pe pasionaţii de slow food la Saschiz, într-o ceainărie.
Este o ceainarie deschisă de doi tineri mutați aici, bufetul este în fostul grajd reabilitat, sala de mese a fost în șopron și în sura veche, și a gătit familia celor doi tineri, mama și surorile.
Nu doar mâncarea a atras atenţia participanţilor la brunch, ci şi berea artizanală. Făcută de un francez din hamei românesc.
Oragnizatorii spun că festivalul culinar şi-a propus să-i aducă pe turişti în zone mai puţin cunoscute, iar 80 la sută din banii strânşi în urma brunchurilor se vor întoarce la producătorii şi gazdele din satele vizitate. Fiecare turist a plătit 120 de lei.