Antena Căutare

Fetita de doi ani in coma, dupa ce a fost batuta de "dadaca"

O fetita in varsta de doi ani din comuna nemteana Gheraiesti a ajuns in coma la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iasi, dupa ce a fost lovita cu capul de masa de catre soacra unchiului sau, la care copilul fusese lasata in grija de catre parinti, plecati la munca in strainatate.

Potrivit Politiei, copilul, din comuna Gheraiesti, fusese lasat in grija unchiului, de catre mama, care este plecata la munca in strainatate. Barbatul, la randul sau, a lasat-o pe fetita in grija soacrei sale, iar duminica dupa-amiaza femeia a lovit-o pe copila cu capul de masa, pentru ca aceasta nu voia sa manance.

In urma loviturilor primite, fetita a fost internata in stare grava la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi.

Primele cercetari ale politistilor au aratat ca fetita fusese lasata de catre mama ei, care a plecat la munca in Italia, in grija unchiului Ciprian H. (27 ani), din localitatea Botesti. La randul sau, unchiul a lasat fata in grija soacrei sale, Felomena Blajut, care duminica dimineata a pus-o pe fetita la masa, insa acesteia nu i-a placut mancarea si a refuzat sa manance.

Conform politistilor, fetita a fost certata si a inceput sa planga, moment in care femeia s-a enervat si a lovit-o cu capul de masa. Agresiunea a fost extrem de puternica, fetita fiind diagnosticata de catre medicii ieseni cu "contuzie cerebrala, hematom subdural emisfera stanga intracranian, sindrom Silverman".

Dupa agresiune, fetita a fost dusa initial la Spitalul Municipal Roman, unde cadrele medicale i-au stabilit diagnosticul de "politraumatism si coma de gradul I si II", dar tinand cont de leziunile extrem de grave s-a dispus transferul acesteia la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi, medicii din Roman sesizand si Politia.

Politia Municipala Roman, care face cercetari in acest caz, a pus-o sub acuzare pe Felomena Blajut, aceasta fiind invinuita de vatamare corporala.

La audieri, femeia a sustinut ca doar ar fi plesnit-o pe fetita si ca aceasta s-a lovit de coltul mesei. Din analiza leziunilor pe care le are minora reiese insa ca fetita a fost lovita de masa, si nu doar impinsa.

Directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt, Dan Marian Lospa, a aflat de la jurnalisti despre acest caz si a anuntat ca situatia va fi cercetata de specialistii institutiei.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Neamt: Copil snopit in bataie... Predoiu, Blaga si Kovesi sustin ca nu au existat presiuni politice in cazul Vintu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x