Antena Căutare

„Sunt trei copii înecați” Ioana, Petruța și Sânziana au murit încercând să se salveze una pe cealaltă! Ce făcuseră celei trei copile, înainte de tragedie

Trei perechi de încălțări pentru copii așteaptă pe marginea lacului. Detalii cutremurătoare au ieșit la iveală despre ultimele clipe din viața celor trei copile înecate în lacul de acumulare Pîrcovaci.

„Sunt trei copii înecați” Ioana, Petruța și Sânziana au murit încercând să se salveze una pe cealaltă! Ce făcuseră celei trei copile, înainte de tragedie
„Sunt trei copii înecați” Ioana, Petruța și Sânziana au murit încercând să se salveze una pe cealaltă! Ce făcuseră celei trei copile, înainte de tragedie | ziaruldeiasi.ro

Drama de neînchipuit în județul Iași, după moartea celor trei copile, înecate în lacul de acumulare Pîrcovaci.

Ioana, Petruța și Sânziana au murit încercând să se salveze una pe alta. Din primele informații, se pare că una dintre fete ar fi alunecat pe dalele acoperite de mâzgă de la malul barajului, a doua i-ar fi sărit în ajutor și a aluncat și ea, aceeași soartă având-o și a treia fată.

Sâmbătă, în jurul orei 14:30, s-a dat alarma. Paznicul zonei, angajată a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, a observat cum una dintre fetiţe agonizează la marginea apei şi a încercat să îi acorde primul ajutor.

Trei perechi de încălțări, pe marginea lacului

La scurt timp, la fața locului a ajuns și un echipj de prim ajutor. În ciuda tuturor eforturilor depuse, copila nu a mai putut fi salvată.

Pe marginea lacului, în aceeaşi zonă, se aflau încă două perechi de încălţări pentru copii.

„Sunt trei copii înecaţi“, a fost mesajul dramatic ajuns în dispeceratul de pompieri de la Târgu Frumos, de unde au plecat spre Hârlău opt pompieri, cu o barcă, scrie ziaruldeiasi.ro.

Ore întregi, pompierii le-au căutat pe celelalte fete, de șase și zece ani. Într-un final, trupurile lor au fost scoase din apă, fără suflare. Martorii operațiunii dramatice au zeci de oameni și părinții disperați ale celor trei prietene, care plângeau și se rugau pentru o minune.

Fuseseră la biserică înainte de tragedie

Ioana, Petruța și Sânziana erau prietene de nedespărțit. Preotul din Pîrcovaci, Nicolae Crăciun, spune că fetiţele erau voioase în ultima perioadă, după ce s-au ridicat din restricţii şi, chiar dacă nu puteau merge la şcoală, mergeau des la Biserică, unde participau şi la un concurs de bătut toaca.

„Îmi exprim regretul pentru ceea ce s-a întâmplat. Fetele au mers ieri (n.r. - sâmbătă) la Biserică, veneau des la slujbe, participau şi la un concurs de bătut toaca pe care îl organizăm noi. După toată perioada aceasta de izolare, erau bucuroase că aveau unde merge.

Am o idee pe care sper să o pot duce la capăt, şi anume să ridicăm o troiţă în acel loc. Şi pentru a comemora victimele, dar şi ca un semnal de alarmă”, a spus preotul Nicolae Crăciun, parohul Bisericii din Pîrcovaci, pentru aceeași sursă.

Sistemul medical, la un pas de colaps din cauza exploziei de cazuri de coronavirus?! Epidemiologii, apel către români: ”... Subiecte Bacalaureat 2020 Limba Română. Ce a picat pentru elevii de la profilul Real! Comedie, la subiectul al III-lea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x