Antena Căutare

Fierbe pamantul in Vrancea: Ce spun seismologii despre "cutremurul cel mare"

Un nou cutremur de 3,6 grade pe Richter s-a produs aseara in Vrancea. Seismul face parte dintr-o serie de opt miscari ale pamantului cu magnitudini mai mari de trei grade din ultimele 30 de zile.

Analizele specialistilor nu arata prea bine iar posibiliatatea producerii unui seism major este tot mai des rostita de seismologi. Pamantul se misca mai mult si mai tare in ultima vreme. Vrancea fierbe mai ceva ca o oala sub presiune.

“E un proces de acumulare de tensiune, care se va descarca la un moment dat printr-un cutremur mai mare. El se descarca permanent, in fiecare zi dar mult prea putin, la o scara mult prea mica fata de ceea ce se acumuleaza”, explica Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului de Fizica al Pamantului.

Aseara a avut loc inca un cutremur, in Vrancea, cu o magnitudine de 3,5 grade pe Richter. Specialistii spun ca urmatorul cutremur de peste sapte pe Richter va fi unul de mare adancime. Iar orasele cel mai afectate ar fi Focsaniul, Bacaul, Galatiul si cateva asezari de peste Prut. Bucurestiul, mai putin.

Urmareste editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Scandal, bataie si sticle sparte, la nunta lui Calin Popescu Tariceanu!... Mâine demonstrăm că suntem puternici: Racii se impun in relații! Horoscopul zilei de joi, 7 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x