Filmare de la intervenţia la incendiul din ”Colectiv” ţinută secretă, făcută publică de Libertatea. Imaginile arată haos, dezorganizare, iar unul dintre cei care coordonează poate fi auzit înjurând victimele

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâni şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

”Nu mai aveai ce să stingi. Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei şi acest lucru a fost imediat vizibil când şefii au văzut imaginile şi, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor”, a declarat pentru ofiţerul care a furnizat înregistrarea.

”La câteva zile, Centrul Naţional Operaţional din IGSU a cerut filmările. Când le-au văzut, ei au stopat orice folosire a lor pentru că arătau haos, lipsă de organizare şi de preocupare a salvatorilor pentru viaţa umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU şi DSU pretinseseră oficial”, adaugă el,

La minutul 7:35, colonelul Orlando Şchiopu, adjunctul inspectorului şef ISU, cedează nervos şi înjură morţii: “Lasă-i în p**a mea”! Într-o jumătate de oră, s-au succedat cinci şefi la comanda acţiunii de intervenţie, relatează .

Orlando Şchiopu a fost al 4-lea şi a deţinut comanda doar 3 minute, între 23:07 şi 23:10, conform documentelor ISU citate de Corpul de Control al Guvernului.

Un CD cu aceste imagini ar fi ajuns atunci şi la şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care însă a declarat pentru Libertatea că, din verificările sale, un astfel de film nu a ajuns la DSU.

Ca urmare a difuzării acestor imagini, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă organizează joi o conferinţă de presă.

După incendiul din clubul ”Colectiv”, din seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile trăite în zilele următoare incendiului.

Sursa : news.ro

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri