Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Filmul „Monștri” regizat de Marius Olteanu, premiat cu Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu

Filmul "Monştri.", scris şi regizat de Marius Olteanu, a fost premiat cu trofeul Golden Mimosa la categoria "cel mai bun scenariu" la cea de-a 33-a ediţie a Filmski Festival Herceg Novi din Muntenegru.

Premiul completează lista succeselor înregistrate de "Monştri." în lumea filmului internaţional.

Singurul titlu românesc selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, debutul regizorului Marius Olteanu a fost prezentat în premieră în secţiunea Forum şi a obţinut Premiul publicului din partea publicaţiei Tagesspiegel.

A fost laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia, proiectat în competiţia Tel Aviv LGBT Film Festival şi prezentat în avanpremieră românească la TIFF, unde a obţinut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

Din 27 septembrie, "Monştri." va putea fi urmărit în cinematografele din ţară, distribuit de Transilvania Film.

Filmul, o producţie a Parada Film şi Wearebasca, prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) se află în faţa celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum. Care sunt şansele de supravieţuire ale unei relaţii alimentate de compromisuri şi presiuni sociale? Lipsa de asumare şi probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naşte monştri.

"Actorii sunt superbi. Chiar şi trupurile lor par să se sincronizeze într-o manieră familiară, chiar dacă nu mai există nicio atracţie fizică între personajele lor. Cât de trist trebuie să fie să iubeşti şi să fii iubit, fără să fii îndrăgostit; cât de vinovat şi neputincios trebuie să te simţi atunci când singura persoană care te susţine, ştiind adevărul despre tine - este, în acelaşi timp şi singura persoană pe care adevărul o doare cel mai mult", a apreciat publicaţia Variety.

Din distribuţie mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Dorina Lazăr şi Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe şi designul de sunet de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu.

Marius Olteanu, regizor, scenarist şi producător, născut în 1979, este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) şi National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist şi regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viaţa privată şi cea socială şi limitările pe care acesta ni le impune. Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015) - de la care a pornit ideea filmului „Monştri.” şi „No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF.

Sursa : news.ro

Recomandari