Pestii care au muscat astazi din momeala clujenilor pe lacul Ciurila au fost cantariti si masurati cu atentie, ca la o competitie in toata regula. Cei 50 de pescari participanti si-au intins unditele inca de la prima ora a diminetii. Fiecare a venit pregatit cum stie mai bine. Vasile pescuieste pe lacurile din zona de peste zece ani si nu se fereste sa-si dezvaluie secretele. “Sa dai cu pestisori vii sau cu viermisori. In cazul de fata merge si cu viermisori”, spune omul
Dar cum pastravul se lasa greu prins, pescarii s-au vazut nevoiti sa se incalzeasca la gura cazanului cu vin fiert.
Mai mult, pasionatii au venit cu ajutoare. Ionut are zece ani si, inca de mic, tatal i-a pus undita in mana. Parintele lui e pescar experimentat. De altfel, se si ocupa de popularea baltii cu pastravi.
Dupa ore bune de stat pe lac si chiar mai multe pahare de vin fiert, pescarilor li se face si foame. Pana sa puna pastravul pe gratar, organizatorii au facut focul pentru un gulas la ceaun.
La finalul zilei, castigatorul a plecat acasa cu 500 de lei in plus in buzunar.