Antena Căutare

Firmele de pompe funebre din curtea INML profita pana si din ajutorul de inmormantare

In Romania, unii isi plang mortii, altii numara banii, pentru ca moartea e o afacere. Ieri, o echipa a Observatorului a dezvaluit modul in care un angajat al Institului National de Medicina Legala presteaza servicii funerare. Fata in fata cu birocratia, oamenii preferau sa mearga pe mana celor mai priceputi in ale mortii. Banii sunt de baza si pentru angajatii firmelor de pompe funebre.

Omul este platit de stat sa transporte cadavre, dar in timpul programului face bani pentru o firma privata de pompe funebre.

“Persoana pe care ati numit-o dumneavoastra lucreaza in cadrul institutiei, in calitate de sofer. Posibil sa fie in timpul programului, dar nu stim sigur. O sa studiem”, a declarat Dumitru Stefan, seful laboratorului de medicina legala.

Conform graficului de lucru, angajatul era de garda in momentul in care presta servicii funerare la locul de munca.

Acesta nu este singurul care face afaceri cu pompe funebre in curtea INML. O alta firma privata profita si ea cum poate. Angajatii acesteia se ofera si sa obtina ajutorul de inmormantare de la stat.

Statul acorda, in prezent, un ajutor de inmormantare de 2.117 de lei. Casele de pensii dau aceasta suma celui care dovedeste ca a platit pentru cheltuielile de inmormantare ale pensionarului. In concluzie, ajutorul de deces poate sa il ia oricine este pe factura de la sicriu.

Prima factura la intretinere din aceasta iarna, mai mare si cu 100 de lei fata de anul trecut... Observator Special: Cumnata lui Nicolae Ceausescu sta intr-o vila de protocol si plateste o chirie ridicola...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x