Antena Căutare

Firmele de transport acuza autoritatile de intimidare si ameninta cu proteste

Confederatia Nationala Rutiera (CNR) acuza autoritatile de intimidare pentru anularea curselor ocazionale ale operatorilor de transport pasageri si ameninta cu proteste la nivel national, se arata intr-un comunicat.

"Ceea ce in urma cu doua zile era doar o informatie pe surse s-a dovedit a fi o actiune de intimidare coordonata de Ministerul Transporturilor si de Ministerul de Interne. Confederatia Nationala Rutiera solicita incetarea oricaror actiuni abuzive indreptata impotriva operatorilor de transport rutier al caror obiect de activitate il reprezinta tocmai efectuarea de servicii de transport", se arata in comunica.

Totodata, transportatorii saluta curajul firmelor de transport care nu s-au lasat intimidate de actiunile abuzive si le asigura pe acestea ca vor fi protejate prin toate formele impotriva oricaror repercusiuni.

"Consideram ca toate masurile abuzive orchestrate de catre autoritatile romane nu fac altceva decat sa intareasca ideea politizarii excesive a institutiilor statului", sustin transportatorii.

La Adunarea Generala a Confederatiei Nationale Rutiere din 28 ianuarie 2012, care se va desfasura la Sibiu, presedintele CNR si FORT, Augustin Hagiu, va supune la vot propunerea venita din partea operatorilor de transport referitoare la organizarea unor manifestari la nivel national in semn de protest fata de abuzurile autoritatilor.

Membrii CNR sunt reprezentati la nivel national de 36 de asociatii patronale si filiale.

CNR este formata de doua mari federatii patronale reprezentative pentru transporturile rutiere de marfuri si persoane, respectiv Federatia Transportatorilor Europa (FTE) si Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Cutremur de 4.1 grade Richter in Vrancea... UPDATE! A 7-a zi de proteste: 9.000 de oameni la Universitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x