Antena Căutare

Florin Chirculescu, seful Chirurgiei Toracice de la Universitar: Mi-e frica de cartel in Sanatate!

Florin Chirculescu, seful sectiei de Chirurgie Toracice de la Spitalul Universitar, explica cum dispar banii din sistemul de sanatate.

Sunt lucruri care sunt stiute. Toata lumea discuta despre gauri negre, despre cum dispar banii din sistem. E relativ simplu sa arat cum dispar banii din sistem. Spre exemplu, eu nu stiu cati bani se duc la Bugetul consolidat, cat bani se duc in gaurile negre din sistem, si cati la medicamente?! Astea sunt sursele lor de profit", conform acestuia.

Medicul a atras atentia si despre nuantele care apar in cadrul CNAS-ului.

"In ceea ce priveste spitalele de stat, CNAS-ul nu ofera aceiasi bani, pentru aceeasi boala, intre aceleasi spitale. Anumite spitale sunt mai prost platite, desi au performante mai mari", a avertizat acesta.

Florin Chirculescu a propus chiar o cheta nationala pentru colectarea unei sume de bani pentru realizarea unui audit in cazul Casei Nationale de Sanatate.

Mai mult, CNAS-ul nu a fost supusa niciodata unui audit. Nu mi se pare firesc ca intr-un sistem sa am un ordonator de credite condus de un ministru politic. Ori sanatatea nu trebuie sa aiba culoare politica.

De unde vor face asiguratorii profit? 200 de euro pe cap de asigurat. Pachetul minim trebuia stabilita inainte. Un proiect de lege este similiar cu proiectul unei case. Caramizile unei legi a sanatatii sunt reprezentate de acest pachet minim. Daca acest pachet minim va fi facut public, fiecare cetatean isi va da seama cat il va costa in plus. Daca nu va fi o concurenta, sigur se va fura. Mie imi e frica de cartel. Concurenta si competitia dintre firmele de asigurare eu mi-as dori-o. Vreau sa vad ca sunt niste prevederi clare care sa imi arate ca intre astia este competitie", a incheiat acesta.

Foto:scrierimarunte.wordpress.com

Seful Chirurgiei Toracice de la Spitalul Universitar: In vechea lege se fura, in noua lege se va fura... Oseminte descoperite in subsolul Colegiului National "Moise Nicoara" din Arad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x