Antena Căutare

Flutur plimba ambasadorii cu o mocanita falsa

Dupa ce – medical vorbind – am pastorit ani multi la poala obcinelor, pot spune cu certitudine ca prostia bucovineana – spre deosebire de cea banal-generala, integratoare – are o falosenie aparte. Una sintetizata – la numerosi dintre pacientii mei – prin starea izmenelor, ce rasareau irevocabil invinse de sub impecabilele straie albe, imaculate, ornate cu nelipsitele bundite “cu dihori”. Dupa indelunga si uneori acuta folosinta, aceste vesminte blande se dovedeau foarte lesne de luat dimineata: cu galbenul in fata si maroul in spate. Altcumva, oameni si ei, ca toti romanii: agitati, hulpavi, bautori, falnici, atoatestiutori, pripiti si guresi, insa – o spun iar – extrem de falosi.







"Crezi ca noi, francezii, nu avem obiceiuri, traditii, folclor? Avem din belsug. Insa suntem constienti ca nu prin aceasta cultura, pitoreasca oarecum, francezii pot insemna ceva in patrimoniul marii culturi universale. De aceea, Parisul a devenit simbolul afirmarii oamenilor cu vocatie. La voi vad de atatia ani: parca nimeni in contemporaneitate nu mai produce nimic notabil. Iesiti in fata, pana la satietatea oaspetilor, numai cu folclor, cu obiceiuri - unele destul de stranii si lipsite de virtuti spirituale si estetice -, va laudati numai cu manastirile din nordul Moldovei... Ca si cand nu aveti mare cultura, oameni moderni, talentati si de anvergura. De aceea va parasesc tara indivizii de valoare, validandu-se aiurea, fara dorinta repatrierii. Dar pentru a schimba ceva, ar trebui sa aveti altfel de lideri, nu numai taranoi si toape".



jurnalul.ro!


Mihai Razvan Ungureanu: “Nu exista spionaj ieftin”... Crestinii ortodocsi si romano-catolici il sarbatoresc pe Sfantul Andrei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x