Antena Căutare

Încă un focar de coronavirus într-un spital din România. Un medic și mai multe asistente medicale de pe secția de Neonatologie, depistați pozitiv pentru COVID-19

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la altă, iar acum autoritățile au identificat un nou focar de COVID-19, acesta fiind chiar pe secția de Obstetrică Ginecologie, la Neonatologie, a Spitalului Municipal de Urgență din Bârlad. 

Încă un focar de coronavirus într-un spital din România. Un medic și mai multe asistente medicale de pe secția de Neonatologie, depistați pozitiv pentru COVID-19
Încă un focar de coronavirus într-un spital din România. Un medic și mai multe asistente medicale de pe secția de Neonatologie, depistați pozitiv pentru COVID-19

Potrivit vremeanouă.ro, acolo au fost infectate 11 cadre medicale, și anume un medic, o infirmieră și restul asistente medicale, ele fiind depistate pozitiv zilele trecute.

În urmă acestei situații, reprezentanții unității medicale au decis că toate cazurile non covid să fie redirecționate către Spitalul Județean Vaslui.

Creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus, în România! Câte persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă

De asemenea, în spital se află internat și un membru al Comitetului Director, contact al polițistului de la rutieră depistat pozitiv acum mai bine de o săptămână.

”Este un focar de infecție la secția Obstretică Ginecologie, unde un medic și șase-șapte asistente au fost depistați cu acest virus. Din această cauză, s-a luat decizia că pacienții non covid, cu alte patologii, să fie redirecționați către spitalul județean la Vaslui”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Conducerea spitalului bârlădean și DSP Vaslui efectuează o anchetă epidemiologică în spital pentru a identifica contacții celor infectați și pentru limitarea răspândirii focarului în spital.

“De marți, 21 iulie, intră oricum în vigoare legea carantinării și izolării, așa că toți pacienții depistați pozitiv sunt obligați să rămână 48 de ore internați sub supraveghere medicală. Trebuia să facem loc acestor pacienți, mai ales că este o avalansă de cazuri pozitive. Numai în cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat la foc continuu teste PCR, 34 dintre ele fiind pozitive. De la Vaslui a fost adusă, de la Penitenciar, o salariată, în vârstă de 25 de ani, depistată și ea pozitiv la virus, la testarea PCR. La AȚI Reanimare sunt două persoane ventilate mecanic, în stare destul de gravă. Că urmare, am decis că spitalul Bârlad să fie închis pentru cazurile non covid, toate patologiile urmând a fi redirecționate către spitalul din Vaslui, în vederea pregătirii instituției pentru cazuri Covid 19. Vom face și noi, toți cei din conducerea spitalului, testarea PCR, deoarece suntem contacti cu cadrul de conducere infectat. De asemenea, vom face o anchetă epidemiologică pentru a depista contactii cadrului de conducere infectat și a lua măsurile ce se impun pentru a nu se declanșa încă un focar”, a precizat Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

În România au fost înregistrate, de la începutul epidemiei până în prezent, 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore, au fost raportate 767 noi cazuri de îmbolnăvire.

Cifrele care îți dau fiori reci. Un milion de cazuri de COVID-19, în doar câteva zile, în toată lumea. Pacienții rămân cu sechele grave

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ploile torenţiale au produs inundaţii în 27 de localităţi din 11 judeţe... Medicul Virgil Musta, declarații despre scenariul sumbru potrivit căruia România va avea un milion de cazuri de COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x