Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Suceava, din nou în alertă! Cadre medicale infectate "pe capete" cu coronavirus, de pacienți aduși din alte județe: "Nu sunt testați"

Un nou focar de coronavirus a izbucnit în județul Suceava. 24 de cadre medicale, medici, asistente, infirmiere, brancardieri de la Spitalul Municipal Rădăuţi, au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 și internate în unitatea medicală.

Cadre medicale infectate de pacienți aduși din alte județe, la spitalul din Rădăuți. Foto ilustrativă

Hepta

Cele mai multe cadre medicale sunt de la secţiile ATI şi Chirurgie și au fost confirmate pozitiv la SARS-CoV-2, a declarat, luni, managerul unităţii Traian Andronachi.

Medicii și asistentele, infectați de pacienți aduși din alte județe și netestați

Managerul spitalului a spus că majoritatea sunt asimptomatici, nu prezintă forme severe de boală şi crede că ar fi putut fi putut fi infectaţi de la pacienţi direcţionaţi de la alte spitale din judeţ, care nu au fost testaţi.

Citește și: Premierul Orban, declarații de ultimă oră: ”Trecem de la stare de alertă la alertă maximă! Putem institui și reguli mai stricte!”

"Nu puteam rezista singuri în faţa avalanşei de cazuri care ne erau trimise din judeţ drept urgenţe operatorii, deşi unele nu aveau acest statut. Vreau să mulţumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat şi sigur pentru pacienţii noştri. Acţiunea de mare anvergură la care s-au înhămat, şi care înţelegem şi noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP, ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic'', a spus Andronachi, adăugând că a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuţi.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili modul în care s-a produs îmbolnăvirea celor 23 de cadre medicale.

Citește și: Când vine nota de plată pentru ”euforia” din weekend. Alexandru Rafila, noi declarații: ”În șapte zile vom afla dacă avem probleme!”

De la începutul evoluţiei COVID-19, în Spitalul Municipal Rădăuţi s-au mai îmbolnăvit, în diferite perioade timp, alte 27 de cadre medicale.

Recomandari