Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Focar de coronavirus la Timișoara! Ce a făcut o asistentă, care nu purta mască în spital, după ce s-a îmbolnăvit și a infectat alte zeci de persoane

Focar de coronavirus la Timișoara, provocat chiar de o asistentă medicală care n-a crezut în virus și care a refuzat să poarte mască și echipament de protecție. Femeia a fost testată pozitiv, iar de la ea s-ar fi infectat alte zeci de cadre medicale și pacienți din spitalul CFR. Când a aflat că s-a îmbolnăvit, aceasta a refuzat internarea.

O asistentă fără mască de protecție, care n-a crezut în virus, a infectat zeci de persoane, la Timișoara

Profimedia Images

Colegii femeii spun că aceasta nu credea în existența virusului și, mai mult, n-a purtat niciodată mască de protecție. Conducerea Spitalului CFR a anunţat că asistenta medicală va fi cercetată disciplinar.

Asistenta medicală din Timișoara ar fi îmbolnăvit mai mulți medici și pacienți

Femeia ar fi răspândit virusul, astfel că după ce ea a fost testată pozitiv cu coronavirus, alte zeci de persoane, medici, infiemiere, dar și pacienți, s-au infectat cu Covid-19.

Citește și: România atinge vârful pandemiei de coronavirus. Alte 555 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Asistenta a cerut externarea din Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, pe motiv că dorește să se trateze acasă și să stea în autoizolare. Alte două asistente infectate sunt în izolare la domiciliu, deşi pozitive, iar patru pacienţi depistaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Spitalul CFR, într-un pavilion special.

„Prima asistentă a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologice, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, a spus Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR Timişoara, pentru debanat.ro.

Citește și: Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Reacția profesorului Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți la Timișoara

În Timișoara, ancheta epidemiologică continuă și nu este exclus ca numărul persoanelor infectate să crească în zilele următoare. Medicul Virgil Musta spune că este inabmisil ca un cadru medical să aibă un astfel de comportament și să pună în pericol viata pacienților, a colegilor, inclusiv pe a sa.

„Acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Sursa de Vest.

Recomandari