Antena Căutare

Focar de hepatita A, la Simleu Silvaniei

Directia de Sanatate Publica Salaj a declarat focar de hepatita acuta virala de tip A intr-o comunitate de romi dintr-un cartier din Simleu Silvaniei, dupa ce 22 de copii bolnavi au ajuns la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau.

"S-a declarat focar pentru ca au aparut cinci cazuri noi in ultima saptamana. Un doctor merge cu o echipa sa ii vaccineze pe ceilalti copii sanatosi. Vaccinarea e gratuita. Este o epidemie de contact, nu epidemie hidrica, adica nu e din cauza apei, ci din cauza transmiterii intre persoane. Proba de apa este buna, dar problema este de igiena interioara", a declarat Gabriel Nae, directorul DSP Salaj.

Hepatita virala A sau "Boala mainilor murdare"

Este o boala infectioasa provocata de virus hepatic A care afecteaza acut ficatul. Clinic se manifesta prin afectarea ficatului si intoxicatie. Termenul Hepatita A a fost propus in 1947, dar a fost adoptat in 1973, pana atunci folosindu-se termenele de: hepatita infectioasa, icter infectios, hepatita epidemica (deoarece apare in focare epidemice sau epidemii, mai ales la copii), icter epidemic.

Sursa: Jurnalul National

Doar 8% din romani mai spera ca o sa le mearga mai bine in 2011... VIDEO! Brasov: Zeci de kg. de carne stricata, scoase la vanzare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x