Antena Căutare

Focar de Hepatita A! Şapte elevi au ajuns pe mânile medicilor după ce au contactat virusul

Boala mânilor murdare sau Hepatita A, aşa cum este numită de medici, face victime în Braşov. Şapte elevi, din aceeaşi şcoală, au ajuns pe mânile medicilor după ce au contactat virusul. Focarul de infecţie ar fi plecat, se pare, de la copiii care locuiesc în zonele defavorizate.

Direcţia de Sănătate Publică, Protecţia Consumatorului, dar şi poliţiştii au deschis acum anchete. Duminică, şcoala va fi transformată în secţie de votare.

Alarma a fost dată în urmă cu o lună, când primul caz de hepatită A a fost semnalat la Şcoala Numărul 12 din Braşov. Atunci o fetiţă a contactat virusul şi a ajuns pe mânile medicilor. După tratament copila a revenit la cursuri, însă fără ca ceilalţi colegi să fie infectaţi susţine directorul unităţii de învăţământ.

Chiar şi în aceste condiţii, ulterior, alţi şase copii au contactat acelaşi virus şi au fost internaţi. De cealaltă parte inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Brașov spun că nu s-ar fi acţionat la timp după semnalarea primul caz.

Directorul şcolii lansează totuşi o altă ipoteză. Focarul ar fi plecat dintr-o zonă defavorizată şi nu din unitatea de învăţământ.

„La școala numărul 12 din Brașov sunt preste 1100 de elevi, iar duminică aici a fi și secție de votare.” , a declarat Anca Bâțiu - purtător de cuvânt DSP Brașov.

Şi poliţiştii s-au sesizat în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de "zădărnicia combaterii bolilor". Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât duminică şcoala va fi transformată în secţie de votare. În prezent, în unitatea respectivă învaţă peste o mie de elevi.

Vacanța de Crăciun 2019 va fi mai lungă. Când începe vacanța de iarnă și câte zile vor sta elevii acasă... Dorul de mama biologică l-a împins pe un copil din Vaslui să nu se mai întoarcă la familia în grija căruia era dat în pl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x