Antena Căutare

Focar de hepatita de tip A la Buzau: 9 elevi, internati

Focar de hepatita de tip A la Buzau, noua elevi de la Scoala nr. 6 au fost diagnosticati cu hepatita si au fost internati la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta.

"Focarul a aparut si este in evolutie la Scoala nr. 6 din Buzau, cuprinde un numar de 9 bolnavi, toti au fost internati la Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta. Pana in acest moment patru au fost confirmati serologic", a anuntat directorul DSP Buzau.

Cei noua sunt elevi de la clasele intai, a doua si a treia si un singur elev din clasa a saptea.

Conform reprezentantului DSP Buzau, acestia provin din familii sarace si numeroase care traiesc in conditii improprii de locuit, iar sursele de apa potabila si grupurile sanitare lipsesc in majoritatea imobilelor.

Pentru evitarea aparitiei altor cazuri, s-au luat masuri precum catagrafierea contactilor si vaccinarea acestora, dezinfectii la domiciliul bolnavilor, precum si actiuni de educatie sanitara in scoala.

Sursa: Antena3

Un barbat a murit in arestul Sectiei 7 de Politie Bucuresti... VIDEO! Casa traficantilor de cannabis din Timisoara, plina cu "iarba"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x